Hrdinové inspirují hrdiny. Scott Future Pro – 3x pro mladou generaci

Malý závodní full, gravel nebo dokonce e-bike – taková je nadílka od Scottu v kolekci Future Pro


Stejně, jako většina globálních značek se i švýcarský Scott ve svých produktech důkladně zamýšlí nad tím, jak oslovit mladou generaci. Jak je motivovat k cyklistice a podchytit jejich dětskou vášeň, aby vydržela jako pohon i do dospělosti. O tom, že mladí cyklisté mají své idoly, kterým se chtějí přiblížit, není pochyb. V případě značky Scott to není nikdo jiný než živoucí legenda Nino Shurter.  A tak jeho jméno zdobí některé kousky z dětské kolekce, ale především má být inspirací pro mladé bikery i jeho vybavení, které používá.


Proto se Scott rozhodl uvést na trh zcela novou řadu produktů zaměřenou výhradně na mladou generaci. „Věříme, že mladí hrdinové si zaslouží stejně kvalitní produkty, jako naši dospělí zákazníci“ hlásí Scott a věří, že tímto krokem si mladí cyklisté vypěstují vztah k značce.

Na trhu je nová kolekce produktů s názvem Future Pro. Tento segment obsahuje řešení pro ty, co už vyrostli z dětských kol a začínají mít vyšší cíle a také požadavky.

SCOTT SPARK 600


Hlavním tahákem nové řady je SCOTT SPARK 600

Má stejné parametry jako úspěšný Spark RC 900, ale je postaven na 26 palcových kolech. Tento bike je určený budoucím hvězdám, které měří od 140 cm výš. Na odlehčeném hliníkovém rámu je použitá řada špičkových komponentů.

Kolo je osazeno vidlicí X-Fusion Velvet RL2 26″ se speciálním vyladěním tlumení „Kids Bike Tune“. Stejné značky je i zadní tlumič. Zdvihy jsou 120 mm. Brzdy jsou od Shimana, pohod zajišťuje Sram NX, převod 1×11, jednopřevodník má „juniorský“ počet zubů a to 30, kazeta je v rozsahu 11-42.

Pláště tu najdeme Maxis-Ardent v šíři 26×2,25.  

Cena „malého“ závoďáka je 53 990 Kč.

SCOTT GRAVEL 24


Další novinkou z programu Future Pro je Scott Gravel 24

Toto odlehčené kolo dává dětem ideální možnost zažít první gravel dobrodružství. Osazeno kompletním setem od Shimano, konkrétně řadou Sora. K dispozici dvoupřevodník s 46 a 34 zuby a k tomu 8 pastorků v rozsahu 11-32z.  Díky kotoučovým brzdám je kolo připraveno na jakoukoli akci. Řídítka jsou pak speciálně designována tak, aby děti bez problému dosáhly na brzdové a řadící páky.

Pláště Kenda v rozměru 24x 1.125“ zas zajistí jistotu při jízdě.

Cena : 18 990 Kč

SCOTT ROXTER  eRide 24/26


Posledním členem nové kolekce Future Pro je Scott Roxter eRide 24/26

Jak už z názvu vyplývá, jedná se o juniorské elektrokolo. Je k dispozici ve dvou geometriích 24 a 26 palců. Děti budou tohle kolo milovat ať už díky jeho cool designu nebo chytrým technologiím, které udělá z každé vyjížďky zážitek.

Hliníkový rám je vybaven odpruženou vidlicí SR Santour XCT, která nabídne 100 mm zdvihu. O pohon se stará motor Bosh Active 250w. Přehazovačka a řazení jsou ze sady Shimano Alivio, další komponenty pak dodal Syncros. Kliky v délce 165 mm jsou od FSA a jednopřevodník má 32 zubů.

E-bike Roxter má obuty pláště Kenda v šíři 2,35“. Váha kola reflektuje to, že jde o e-bike, v tomto továrních set upu váží 19,9 kg.

Cena: 53 990 Kč (pro vel. 24)

Podrobné informace o dostupnosti jednotlivých modelů najdete na stránkách dovozce.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková