Fotostřípky z ME XCO v Brně

Zajímavé momenty, zachycené naším objektivem…..

Jolanda a její vítězný stroj. A co ten návlek na horní rámovce a přes tlumič? Všichni vidí, mnozí vědí nebo tuší, ale nikdo o tom nesmí mluvit. Embargo padne až v srpnu… Každopádně stroj je to vítězný.

 

Skvělá záležitost od pořadatelů. Bývalí reprezentanti Ondra Fojtík a Honza Jobánek proháněli vždy před prvními závodníky nadupané e-biky, aby nejen “čistili” trať, ale také dávali divákům informaci o počtu kol do konce závodu. Projedu cílem, strhnu. Jednoduché, šikovné.

 

Trať byla místy hodně zrádná. A nebylo to jen o kamenech. O Lindě Indergand, týmové kolegyni Karly Štěpánové se ví, že jezdí skvěle z kopce. V Brně jí to ale vůbec nevyšlo, po hodně dobře rozjetém závodě přišla tahle prašná zatáčka, kde to švýcarské bikerce ošklivě ustřelilo. Výsledek? Stehy v obličeji, zhmožděniny, slzy a ve výsledkovce DNF. 

Janka Kesseg Števková a Kája Štěpánová. Reklama na česko-slovenské přátelství. A o tom to je. Nakonec, fanoušci hnali do cíle i mladého Slováka Matěje Ulika, který finišoval v kategorii do 23 let na krásném 12. místě. Matěj je totiž členem české formace Express CZ Scott Kolín, pod vedením Honzy Slavíčka. 

Královna. Přitáhla k trati několik tisíc diváků, ukázala svou dominanci a po závodě ochotně rozdávala podpisy, fotila se s fanoušky. Asi je jedno, zda je to součást práce a cíleného marketingu. Jedno je jisté, je osobnost, pro mnohé mladé vzor a přesně to  cyklistika potřebuje.

Návrat Maji. Po 4 měsících závodní pauzy, způsobené vleklými zdravotními problémy, kdy tato sympatická šestatřicetiletá bikerka nevěděla, zda jí tělo dovolí zátěž v maximální intenzitě, je zpátky. Maja moc ráda závodí v Čechách, Češi mají zas hodně rádi Maju. Nebyl snad nikdo, kdo by jí nepřál úspěch. A tím 5.místo rozhodně je!

 

Fanoušci. Na ty české by se dala napsat óda. Jsou skvělí a dokáží přinutit (nejen nebo především?) české bikery vydat ze sebe maximum. Karla Štěpánová je typ závodnice, která se dokáže “ždímnout” i sama, ale jak řekla v cíli, to co udělaly davy fandících podél celé trati, na to nikdy nezapomene. Takže ještě jednou díky všem, co jste si o víkendu našli do Antrophos arény cestu.

 

Adélka Šafářová, velký talent, který zabrzdily vážně zdravotní problémy, i přes svůj mladý věk dokáže leccos poradit především nastupující generaci nadějných bikerek. S týmem jezdí pravidelně a mimo své jiné povinnosti je i jako nositel dobré nálady. 

Pro řadu mladých slečen je možnost obléknout národní dres a reprezentovat opravdu velká událost. Terezka Tvarůžková se vyladila do detailu. A to platilo i o formu, začátek závodu jela výborně, jenže měla kopec smůly v podobě rozbité tretry. V cíli pak tekly slzičky zklamání…

 

Zahlédly jsme mezi diváky…. Česká mistryně při rozjíždění. I když vás, Jitko, Karlo (a spol.) to pódium a medaile na velkých akcích zatím míjejí, pro spoustu lidí jste hvězdy, vzory. Díky za to!


Holky do 23 let to při ceremoniálu pořádně rozjely. Chudák vítězka Sina Frei po přímém zásahu “šampáňa” do očí si pak pár minut užívala štiplavé bolesti, neviděla na cestu k dalšímu focení. Takže ty slzy, co se jí hrnuly z očí, to nebyly jen slzy štěstí 😉

 

Pauzička mezi závody. Pro další novopočené mistry Evropy se musí pódium znovu blýskat…

Fandil každý, kdo měl ruce, fandilo se vším. U vchodu zdarma plácačky, kdo mohl, přinesl vlastní řehtačku. Tohle je ovšem domácí a stylové, co říkáte..?

Fanynka, maminka a taky legenda. Jana Hladíková (závodní kariéru měla pod dívčím jménem Jeřábková) strávila tři plnotučné dny intenzivním povzbuzováním, nejvíc asi juniorské kategorie, kde startoval její nejstarší syn. A jak vidíte, je i fanynka našeho portálu DNK…

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková