Deštivý Toi Toi cup v Hlinsku prověřil morálku i techniku

Za trvalého a vydatného deště se v sobotu uskutečnil druhý závod letošního ročníku Toi Toi Cupu v Hlinsku. Na nejvyšší stupeň patřil opět zahraniční závodnici Nizozemce Buff Hoeko, Havlíková dojela s malou ztrátou druhá…

Týden po cyklokrosové overtuře v Mladé Boleslavi se bojovalo o další pohárové body. Českou elitu i mládežnické kategorie uvítalo Hlinsko pravou cyklokrosovou tratí, která nesla stopy intenzitního deště.

Dlouho to vypadalo na jasnou záležitost Pavly Havlíkové, která si hned v úvodu vypracovala drobný náskok. Jenže ve třetím ze čtyř okruhů se na ni dotáhla Nizozemka Geerte Hoeke, která svoji největší konkurentku už před sebe nepustila. Rozhodnutí přinesl až výběh v posledním kole v lesíku nad depem. Nizozemka v něm byla silnější a obhájkyni celkového prvenství z minulé sezony Havlíkové se smazat malou ztrátu již nepodařilo.

Pavla Havlíková to v blátivých sjezdech umí

„Tady v Hlinsku to byl super atraktivní závod jak pro nás závodnice, tak i pro diváky. Jak hodně celý den pršelo, tak to už na tak náročné trati přidalo na obtížnosti. Hlavní favoritkou závodu byla Holanďanka, nakonec svou roli potvrdila, ale nedaly jsme jí to zadarmo! Ona byla silná na rovině, mi ostatní ve sjezdech. Už ve druhém kole ze 4 jsme se ve třech oddělily od zbytku pole. Díky sjezdům to vypadalo, že jsem na tom nejlíp, ale to bylo jen zdání. Roviny mi nechutnaly. V posledním kole zabrala Holanďanka a už se mi jí nepodařilo dojet. Byl to můj první pohárový kros a teprve se do toho závodního tempa musím dostat“, popsala své pocity Pavla. „Naprosto famózní výkon podala Tereza Švihálková, takhle jsem jí ještě nikdy neviděla jet. Doufám, že jí to nakopne do dalších závodů, moc jí to přeju. Je dříč a konečně se jí ta snaha začíná vracet“, dodala na adresu své bývalé týmové kolegyně, která si třetím místem vybojovala své dosavadní nejlepší umístění v poháru.

Kategorii kadetek. Stejně jako v Mladé Boleslavi, ovládla Kateřina Hladíková, před Eliškou Hanákovou a Vandou Dlaskovou.

Havlíková v Aigle pátá

Pavla Havlíková pak pokračovala do Aigle na švýcarský EKZ  Cross Tour (národní pohár), kde vybojovala páté míso. „Strašně rychlý závod, parádní počasí. Můj výkon..no za jeden den se toho moc nezmění, takže opět na rovinách boj o život. Od začátku jsem byla v čelní skupině, ale 2 závodnice nám odskočily, zbyl na mě boj o 3.flek, který jsem na cílové rovině prohrála“, zhodnotila svůj víkendový dvojboj. Spolu s ní si odbyla křest v elitě i mladičká Eliška Drbohlavová, svěřenkyně Pavly Havlíkové a Milana Hollosiho. “Eliška se rvala a na to že je prvním rokem v této kategorii, tak super! Pro ní je to hlavně o sbírání cenných zkušeností do budoucna. Ale učí se rychle!”, pochválila členku KC Kooperativa Jabl.n.Nisou.

b

Výsledky ToiToi Cup Hlinsko zde
Foto: Jan Brychta, mtbs

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková