Jana Czeczinkarová mění tým i kolo, bude jezdit na LIVu

První překvapení v ženském pelotonu, Jana zvaná Čičina, opouští po 5 letech tým…

Zpráva, co se šeptala nějaký čas v kuloárech, už se stává oficiální. Česká bikerka a cyklokrosařka Jana Czeczinkrarová ohlásila velkou změnu, po 5 letech opouští zázemí týmu Mitas Mercedes-Benz Praha Trek, který byl pod vedením  Jaroslava Žitného.

Třiadvacetiletá rodačka z Kolína, držitelka dvou bronzových medailí z ME v cyklokrosu z r. 2015 a 2016 letos jezdila poslední rok v kategorii do 23 let. Nadcházející sezónu, kdy poprvé zamíří mezi elitu, se vydá se cestou vlastního týmu…

„Každý, kdo mě zná, tak ví, že cyklistika je mojí vášní a životní cestou. Za poslední roky jsem překonala mnoho životních překážek, které mě posílily, začala jsem si mnohem více věřit a uvědomila jsem si, že nastal čas otočit list a chytit se nové výzvy“ napsala v úvodu své zprávy Jana a pokračovala v představení velkých změn.

„Rozhodla jsem se učinit rozhodnutí, a tím je opustit zázemí týmu Mitas Mercedes Praha Trek, za který jsem jezdila skoro pět závodních sezón a zajistit si zázemí vlastní. Byla jsem překvapená, kolik lidí kolem mě projevilo zájem podpořit mojí vizi a tento fakt mě nabyl obrovskou energií uskutečnit projekt vlastního týmu,“ prozrazuje dál.

„Zatím mohu prozradit jen jediné a to je značka kola, na kterém budu jezdit.  Uzavřela jsem smlouvu s firmou Progresscycle a budu jezdit na kolech LIV. Na spolupráci jsme se dohodli záhy, jelikož LIV je značkou kol, určených výhradně ženám a tak dává naše spojení smysl. Navíc pro rok 2020 byl na trh uveden nový celoodpružený závodní speciál LIV Pique Advanced. Velice se na tuto výzvu těším a jsem vděčná za příležitost sedlat toto nádherné kolo, které budeme obouvat závodními plášti značky Vittoria,“ nastínila svou základní materiální výbavu.

„Ucelená podoba týmu je stále v procesu realizace, ale brzy se už můžete těšit na představení kompletního seznamu partnerů a vizuální podoby mého dresu. Chci se ale už připojit do závodního kolotoče na novém kole, takže mě zatím uvidíte v neutrálním dresu a samozřejmě s úsměvem na tváři. První start v novém mě čeká v pondělí, v den státního svátku a to na cyklokrosovém závodě ve Slaném,“ doplňuje Jana svůj závodní program, kde už bude sedlat nový speciál.

 

Janě přejeme hodně štěstí a vy se můžete těšit na rozhovor s naší přední bikerku, který plánujeme krátce po oficiálním představení týmu.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková