Hanka Heřmanovská zahájila sezónu ve Spojených arabských emirátech

Dvacetiletá Hanka Heřmanovská, jedna ze sedmi českých žen a dívek, které mají smlouvu v zahraničním týmu, absolvovala premiérový ročník Dubai Women’s Tour

Jen několik dní před mužskou UAE Tour 2020 (startující v neděli) se od pondělí do čtvrtka konala ve Spojených arabských emirátech premiéra její ženské verze “Dubai Women’s Tour”, zařazené do kategorie 2.2. kalendáře UCI. Na závodnice čekaly čtyři etapy o celkové délce 407 km.

Závod absolvovala I dvacetiletá Hana Heřmanovská hájicí barvy uskupení Andy Schleck Cycles-Immo Losh. Ta musela své vystoupení ve Spojených arabských emirátech podřídit v prvé řadě týmovým zájmům a proto je se svým výkonem (65. místo celkového pořadí a 32. v soutěži o nejlepší mladou závodnici) nakonec spokojená.


“Naším cílem na Dubai Tour bylo jet jako tým, což jsme zvládly dobře. Já osobně jsem se snažila pokrývat nástupy a jet dost aktivně.

Rozjížděla jsem spurty a kde bylo potřeba, byla jsem po ruce holkám, na které se jelo. To samozřejmě vzalo dost sil, zejména na třetí, kopcovitou etapu.

Jak jsem splnila týmové úkoly, tak už zkrátka nebylo z čeho brát” říká Hanka a dodává “neudělaly jsme extra výsledek, ale byly jsme vidět. 

Hlavně jsme předvedly skvělou týmovou práci, takže se všechny moc těšíme na sezónu, ” popsala své zážitky závodnice, kterou jsme dříve vídali v barvách cyklistického týmu Uničov.

 

První místa celkového pořadí si nakonec mezi sebou rozdělily vítězky úvodních tří etap – Lucy Van der Haar (Hitec Product-Birk Sport), Tatiana Sharakova (Minsk Cycling Club) a domácí Samah Khaled (Team UAE); zatímco Nicol Steigenga (Doltcini – Van Eyck Sport) ovládla závěrečnou etapu čtvrtou. V té si ziskem bonusových vteřin pro sebe celkové vítězství vybojovala Britka Van der Haar.

Tento premiérový ročník Dubai Women’s Tour, si budou závodnice pamatovat zejména díky velmi chaotickému a nebezpečnému dojezdu 2. etapy, kdy se pořadatelé mávající praporky snažili 150 m před cílovou páskou navést v plné rychlosti ze široké čtyřproudé silnice do koridoru poloviční šířky celou hlavní spurtující skupinu.  

Celkové pořadí:

  1. Lucy Van der Haar (Hitec Product-Birk Sport)
  2. Tatiana Sharakova (Minsk Cycling Club)
  3. Samah Khaled (Team UAE)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Eva Fořtová

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková