GIRO pro dámy na trailech posílilo. Je tu nový RADIX

Nová posila mezi trailovými přilbami za velmi zajímavou cenu…

Za poslední roky se nabídka s dámskými cyklistickými doplňky oproti předchozím létům skokově vylepšila, to je nepopiratelné. Stále je ale poměr věcí s označením „Women“ ve srovnání s nabídkou pro pány v minoritě. To, že to má možná i logické zdůvodnění nepopíráme, ale o to víc nás potěší každá pěkná věc, která se v dámských kolekcích mezi sezónními novinkami objeví. A takovou nemalou radost nám udělala značka Giro, která přišla na trh s novými přilbami a při vývoji a výrobě se myslelo i na něžnou část cyklistické komunity. Světlo světa spatřila a o vaši přízeň se uchází přilba Radix, která je zástupkyní trialových a zároveň cenově dostupnějších modelů.

Lehká, vzdušná, bezpečná

Trojice vlastností, které chtěl výrobce primárně u této přilby docílit. Podařilo se a doplnily je i další. Ale pojďme to vzít popořadě. Radix má velmi moderní tvar, který splňuje i z větší míry současný trend trialového ježdění. Působí subtilně, zároveň je protažená tak, aby chránila zátylek. Přesně to, co očekáváte od sportovně-trailové přilby této kategorie.

Přilba byla vytvořena in-mold technologií, skořepina je ze dvou kusů, jeden tvoří spodní část, která kryje zátylek.

Radix má poměrně subtilní štítek, který je volně polohovatelný bez pevně definovaných poloh. Jak již bylo zmíněno, jde o sportovní, trailový, nikoliv enduro model, u kterého se často používají motokrosové brýle.

Na pohled působí přilba Radix subtilně a potvrzuje to i její váha. U modelu ve velikosti M se ručička váhy zastaví na čísle 281 gramů.

Na přilbě Radix nenajdete žádné zbytečné designové přízdoby, zde se výrobce držel pravidla, že v jednoduchosti je krása. Takže celkový dojem tu tvoří ventilační otvory. Těch tu najdete poměrně hodně, na přední části 10, na bocích a v zadní části pak dalších 15. Díky tomu se dá předpokládat, že v létě vám přilba nabídne slušné odvětrání.  

Stahování helmy je řešeno klasickým regulačním kolečkem Roc Loc 5.5 v zadní části. Pásek, kterým fixujete helmu pod bradou je v standardní šířce, stejně tak i zapínací přezka. Příjemným bonusem je barva pásku, perfektně sladěná s přilbou, to platí i o přezkách, jejichž barva koresponduje s logem Giro na boku přiby, respektive na štítku. 

A za kolik nový Radix W pořídíte? Tahle trailová parťačka vás bude stát 2 599,- Kč.  Pokud vás zaujal tvar, váha i cenová dostupnost, ale hledáte variantu s MIPS technologií, musíte vybírat v panské kolekci, kde je také několik zajímavých barevných unisex variant.  Za přilbu Radix s MIPSem zaplatíte 2 999,- Kč.

Giro nabízí pro dámy dvě velikosti S (51–55 cm), M (55–59 cm). Vedle představeného modelu je v nabídce v dámské verzi ještě Radix v decentním černém provedení. Chcete ještě něco jiného? Nezbývá než zalovit v nabídce pro pány, kde je k dispozici několik dalších kombinací a to i v menších velikostech.

Informaci o všech dostupných modelech najdete na webu českého zastoupení značky Giro www.progresscycle.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková