Toi Toi Cup Jičín: Karla Štěpánová se prosadila na stupně vítězů

Prověrkou přes SP v Táboře byl čtvrtý díl nejvyšší domácí cyklokrosu soutěže Toi Toi Cup

Na náročné a kluzké trati (délka 2600 metrů a převýšení 70 metrů na okruh), stejné, jako se v lednu konalo mistrovství republiky, dnes závodily elitní a juniorské kategorie ve čtvrtém díle domácího cyklokrosového poháru. Týden před SP v Táboře se tak v Jičíně sešla kvalitní zahraniční konkurence.

Podobně, jako v závodě mužů, i mezi ženami se z vítězství radovala zahraniční cyklistka. Belgičanka Joyce Vanderbek už se představila v Mladé Boleslavi i na Holých vrších, kde ale na medailové stupně nedosáhla. Forma jí graduje, týden přes SP v Táboře slavila v Jičíně vítězství.

I druhé místo patří zahraniční závodnici a tou byla Francouzka Anais Morichon.

O místo výš, než před týdnem v Rýmařově se posunula nejlepší česká závodnice Karla Štěpánová (Pushbikes Team), která se tak dočkala pódiového umístění.

“Dnes je spokojenost o to větší, že jsem na bedně. Bylo to hodně těžké, trať klouzala, byla to pro mě v úvodu neskutečná škola smyků. Musela jsem ufouknout galusky a potom to bylo již lepší. V Toi Toi Cupu jsem si upevnila vedení, je dobré mít nějaký polštář a jsem hlavně ráda, že nám cizinky tentokrát neujely,” řekl Karla Štěpánová.

Po zranění a drobné operaci ruky se do závodního dění vrátila Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n. N.) a dojela šestá.

Na startovní čáře juniorského závodu chyběla vedoucí závodnice seriálu Kateřina Hladíková (IVAR CS – Author Team). Ve čtvrtek na tréninku si po pádu natrhla vazy v rameni, musela se podrobit operaci a sezona pro ni skončila.

Vítězství si vybojovala vítězka dvou úvodních podniků Julia Kopecky (LrTv Swift), druhé místo patří slovenské naději Tereze Kurnické, když dojela za vítězkou se ztrátou pouhých jedenáct vteřin.

Na bronzové příčce skončila vítězka z Rýmařova Anna Růžičková (Dukla Praha), která se dostala do čela průběžného hodnocení seriálu Toi Toi Cupu.

“Trať byla strašně těžká, ale já ráda jezdím do kopce, takže mi to vyhovovalo. Měsíc jsem nejela žádný závod a nevěděla jsem, jak na tom budu, jakou mám formu. Prostě jsem jela a doufala, že vydržím až do cíle a vyšlo, a tak jsem hodně spokojená,” řekla pro server cyklokros.cz talentovaná juniorka, která je velkou nadějí pro nadcházející světový pohár v Táboře.

Výsledky:

Ženy
1. Joyce Vanderbeken (BEL, Bike Advice Itaf Ct) 44:12 min.
2. Anais Morichon (FRA, Royalbikeshop.Com) +0:24
3. Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers) +1:00
4. Tereza Vaníčková (IVAR CS – Author Team) +1:11
5. Tereza Švihálková (ČEZ Cyklo Team Tábor) +1:32

Pořadí po čtyřech závodech
1. Štěpánová 188 bodů, 2. Vaníčková 167, 3. Švihálková 167, 4. Ungermanová (Auto Škoda Ml. Boleslav) 167, 5. Vanderbekenová 141, 6. Havlíková 137.

Kompletní výsledky ZDE

Zdroj: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková