Spodní prádlo UYN – hýčkej se, rozmazli luxusem, užívej si!

Kdo miluje luxus, komfort, kvalitu a rád své tělo hýčká, měl by zpozornět! Tahle italská značka má pro vás nejedno lákadlo….

Italská značky UYN má poměrně mladou historii. Poprvé se představila na veletrhu EUROBIKE na podzim roku 2018 a nutno říct, že byla nepřehlédnutelná.

Je ale potřeba dodat, že za ní stojí společnost Trere Innovation z lombardské Asoly, kde se už bezmála 70 let šije špičkové sportovní oblečení. Takže tady je recept na úspěch a není se co divit, že si značka UYN za tak krátkou dobu vybudovala dobré jméno i mezi vrcholovými sportovci!  

Vždyť v jejich funkčním prádle jezdí světové lyžařky jako je Ester Ledecká nebo Petra Vlhová!

 

UYN nabízí ucelenou řadu spodní vrstvy a nabízí také unikátní cyklistickou kolekci, oblečení na běh a další doplňky pro jiné sporty.

Nám se na testování dostal komplet spodního prádla řady EVOLUTYON – tričko s dlouhým rukávem a ¾ kalhoty.

Řada Evolutyon je jednou ze tří, z které si spodní vrstvu můžete pořídit. Vedle ní je ještě řada MOTYON a exkluzivní prádlo s příměsí kašmíru nese pak označení FUSYON.

UYN si klade za cíl jít vlastní cestou, ať už jde o design, ale především o použité moderní technologie a tím i funkční vlastnosti. Těmi jsou především Hypermotion a T-Hexagon.
Díky té první se extrémně zvyšuje volnost pohybu, komfort zvyšuje i to, že je prádlo téměř beze švů. 

V druhém případě T-Hexagon využívá šestihranné vlákno, které vytváří trojrozměrnou strukturu, což pak významně ovlivňuje odvod potu od kůže. 

Tričko UYN EVOLUTYON

Tričko UYN řady Evolutyon je vyrobené z organického vlákna Natex – což je z 96% přírodní polyamid, extrahovaný z ricinového oleje a pouze zbývající 4% je elastan. Natex tak vyniká nízkou váhou, vysokou prodyšností a skvělým odvodem potu.

Na první pohled je vidět odlišné rozmístění různě prodyšných částí – to v místech, kde se očekává vyšší pocení, a naopak izolačních panelů, které zase vytvoří více tepla pro danou partii těla. 

Důmyslné je bezešvé zpracování v oblasti ramen a paží, které dodává úplnou volnost pohybu. K tomu pomáhá například i vložená vsadka v podpaží.

Tříčtvrteční kalhoty EVOLUTYON

Do kompletu jsou ¾ kalhoty EVOLUTYON, které najdou využití v mnoha aktivitách, ať už jde o oblíbený skitouring, jízdu na biku, někdo je určitě využije i na běžky…záleží na druhé vrstvě a samozřejmě intenzitě v jaké sportujete. Je dobré vědět, že UYN má v nabídce také dlouho variantu! 

Kalhoty jsou ze stejného materiálu jako tričko, tedy z přírodního Natexu.
Je tu viditelné zateplení exponovaných partií: kolenou a stehen. 

Naopak z druhé strany v podkolení je prodyšný panel. I když je materiál pružný do čtyř směrů, opět je tu řešen každičký detail, jako je vsazený klín v exponovaném rozkroku, díky tomu je rozsah pohybu úplně bez omezení! 

Další věc, která je sice zdánlivě banální, ale hodně potřebná – a to je vysoký pas…vepředu i vzadu a širší lem kalhot, který nebude nijak omezovat přes břicho.

UYN nabízí také řadu doplňků, jako jsou funkční ponožky a podkolenky. Tento model najde využití při skialpinismu nebo sjezdovém lyžování.

Jejich konstrukce je uzpůsobena právě na chůzi ve skialpových botách, opět vše pěkně propracované. Ze zadní strany na patě a také u kotníku je zesílená pletenina, která má tyto partie ochránit před otlakem a vznikem puchýřů. 

Ze strany zas protiskluzové proužky, pod ploskou nohy hustější pletenina. A materiál? Díky kombinaci merino vlny a hedvábí jsou velmi příjemné a zároveň dají potřebný tepelný komfort.

Říkáte si…. další značka, co nabízí funkční prádlo? To, že si jde UYN svou vlastní cestou prozradí jak jeho design, tak především volba materiálu i konstrukce jednotlivých produktů. Když máte možnost si materiál osahat, tušíte, že tady je to jinak. A věřte, že vaše nadšení eskaluje, když ho máte na sobě! 
Určitě stojí za to navštívit stránky výrobce UYNsports.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková