Postup: v míse smícháme mouku se solí, vodou a olivovým olejem. Těsto hněteme vařečkou a v závěru rukou. Rozdělíme jej na 6 stejných dílů a každý rozválíme na velmi tenkou placku (dle velikosti pánve). Zároveň si rozehřejeme pánev na středně silnou teplotu.
Tortilly pečeme nasucho a z obou stran do zlata. Když se začne těsto na pánvi nafukovat, je čas placku otočit. Máme hotovo. Jak ale naplníme tortillu, aby nám při prvním kousnutí všechno nevyskočilo ven? Jednoduše stačí, když ve spodní části přehneme kousek těsta od zdola nahoru a pak rolujeme z leva doprava.
Na náplň lze použít cokoli, co nám zbylo v lednici. Lze zvolit náplň jak pro masaře, tak pro vegetariány. V ilustrační tortille je: rýže, cizrna, cheddar, olivy, česnekový dip z jogurtu, cherry rajčátka s okurkou a listový salát.