DYNAFIT Ride. Láska na první pohled

Testujeme pro vás. Německo-italské překvapení – to je cyklistický set Dynafit Ride

Trávit co nejvíce času v přírodě. Auto zůstane zaparkované před domem, nebo poslouží jen na přiblížení. Pak už honem vyrazit na horském kole přes louky, lesy vstříc bikovým zážitkům. A nejlépe v nové kolekci od německé (v rukou italských majitelů) značky Dynafit, která navrhla pro aktivní ženy kolekci DYNAFIT Ride Collection.

Biková řada Dynafit je vysoce technická a zaměřená na výkon, ale to neznamená, že by její kvality neocenily bikerky pohodářky.

Pokud bychom měly krátce vystihnout hlavní charakteristiku bikového setu Dynafit, tak je to vysoce kvalitní materiál, do detailu vyladěný design a maximální pohodlí, které oblečení nabídne. Dostaly jsme možnost díky Koloshop.cz, která má značku ve svém portfoliu otestovat volný dres a kraťasy. Tady je krátké představení a naše zkušenosti z terénu.

Dámský dres s krátkým rukávem Dynafit Ride

Začneme designem. Kdo se zajímá o zimní sporty a alespoň po očku vnímal fanoušky skialpinismu, nemohl přehlédnout tu dokonalou sladěnost kolekce značky Dynafit, ať už byla v jakémkoliv barevném tónu. A přesně to se platí i pro cyklistický set Dynafit Ride. Modrá nebo nevtíravě růžová jako základní volba. Pak se rozehraje kreativita i cit pro detail návrhářů, kteří si hrají s barevnými odstíny.

Dres je z rychleschnoucího polyesteru Superdry Dry-Touch Melange Silver. Rukávy, které jsou raglánového střihu dostaly odolnější materiál Durastretch Active s příměsí elastanu. Důvod je jednoduchý, ochrana proti oděru v zatěžovaných místech při použití batohu. V materiálu jsou nanočástice stříbra, které mají antibakteriální vlastnosti a zabraňují zápachu.

Volný bikový dres má rovný střih a prodloužený zadní díl. Najdeme tu několik zajímavých detailů. Kulatý výstřih je z 2/3 zakončen pružnou lemovkou, ale část na předním díle je na zakončení použitá technologie lepeného švu, což zajistí stálý tvar výstřihu i po více vypráních.  

Důležité jsou i laserem řezané perforace, které najdete na přední straně rukávů. Na dresu najdeme několik výrazných oranžových proužků, které nejen oživují design, ale jsou zároveň i reflexními prvky. Najdeme je na rukávech, na bocích u dolního okraje zadního dílu dresu, v této barvě je i již zmiňovaný lem výstřihu.

Na hrudi je logo Dynafit, jak textové, tak i grafické.  To je ještě na zadním díle v jeho horní části.

Cyklistické kraťasy Ride Dynastrech

Jestliže u dresu převažovaly tlumenější odstíny růžové, u kraťasů je to zcela jinak. Tam je dominantní barvou právě až reflexní odstín růžové, doplněný výrazně oranžovými zipy u kapes, ve stejném odstínu jsou i druky i reflexní proužek, jenž se vine z jednoho kraje na druhý na zadním díle. A praktická je volba tmavě vínové na oblast pozadí a zadní strany nohavic, ta je nejvíc náchylná na ušpinění.

Jak název napovídá, materiál na kalhoty je nejen rychleschnoucí, ale především pružný. Proto mohou mít velmi sportovní střih, bez zbytečně širokých nohavic. Díky čtyřsměrně pružnému materiálu a důmyslně propracovanému střihu, kdy jsou nohavice vícepanelové, nabízí opravdu maximální rozsah pohybu a pohodlí při jízdě. Výrobce také slibuje lehkou voděodolnou úpravu.

Kraťasy jsou vybaveny čtyřmi kapsami na zip, dvě na bocích a dvě po vnějších stranách nohavic. Zipy mají poutka nebo gumové úchytky jezdců pro snazší manipulaci i v rukavicích.

Rozepínání využívá druků a všitého klínku látky, který nahrazuje zip.

Pro optimální nastavení na potřebný obvod se využívají pevné pásky podšité suchým zipem, na pravém a levém boku. Na zadní straně z vnitřní strany pasu je výrazný motivační text: No pain-no gain. Písmena jsou z jemného silikonu, takže zároveň plní i protiskluzovou funkci.

Ani u kalhot nechybí větrací otvory, najdeme je jednak na vnitřní straně nohavic, tak i na zadním díle v oblasti beder.

Dynafit Ride Fz Tee

Chceš klasiku? I na to u Dynafitu pamatovali, takže do kompletu k volným kraťasům je v nabídce dres

Dynafit Ride Fz Tee v standardním provedení. Tedy sportovní, lehce projmutý střih, celorozepínací zip, na zadním díle tři kapsy.

Na dres byly použity tři druhy materiálu, úplet pro přední díl a zadní díl se liší v prodyšnosti. Pro rukávy a oblast ramen designéři opět zvolili oděruvzdorný materiál, ze stejného důvodu, jako je tomu u volného dresu. Ochrana proti oděru v zatěžovaných místech při použití batohu.

Nechybí reflexní proužky, které jsou umístěny na rukávu a na zadním díle pod kapsami.

Dynafit Ride v testu

Tenhle komplet od Dynafitu – to byla láska na první pohled. Upoutal na stojanu, potěšil při zkoušení v kabince. Kdo u kolekce Ride navrhoval střih, počítal s tím, že oblečení budou používat sportovci, takže nezapláče ani ten, kdo má například široká záda nebo svalnatá stehna. Kombinace pružného materiálu s opravdu propracovaným střihem smaže tyto odlišnosti. 

Díky Koloshopu se mi plní přání, dostávám jeden set k užívání! Jen chvilku váhám, jakou kombinaci vybrat. Mám ráda barvy, modrá často vítězí na dalšími, ale tentokrát volím druhou variantu. Ne snad, že růžová je barvou DNK. V tomhle případě je za mě perfektně vyladěná kombinace zářivých barev s těmi tlumenými. Komplet je výrazný, ale majitelka v tom nebude jak sladký marshmallow. Volím dvě různé velikosti, u kraťasů M, dres chci volnější, takže beru raději L. 

Dva měsíce spolu. V tropickém dni i pro letošní léto v standardní 20 stupních a pod mrakem. Volné tričko je ultralehké a pokud se často u dresů uvádí, že jde o rychleschnoucí materiál, tak tady je to 100% pravda. Vlastně je na místě uvést, že se týká i kraťasů, jen tady ten dojem ovlivní i volba spodních šortek. V horký letní den beru ty s krátkou nohavičkou a tak si můžu jen pochvalovat příjemný materiál a volný střih kraťasů Dynafit Ride. Žádné omezení pohybu, pohodlné vyladění v pase, žádné jejich sjíždění.

V chladnější den, v horách, jsem si pod dres Dynafit Ride vzala funkční nátělník. Tady jsem si všimla ještě jedné zajímavosti – rukávy dresu jsou z oděruodolného materiálu (počítá se s použitím batohu) ale zároveň je tento materiál i větruodolný, takže mi chránil ramena před ofouknutím v delších sjezdech.  

Komplet Dynafit Ride mně doslova nadchnul! Je opravdu velkým a příjemným překvapením, že značka, která je etablovaná v zimních sportech dokáže přijít v novém oboru s produkty, které jsou špičkové jak v kvalitě, tak i ve funkčnost a zároveň nemají nesmyslnou cenovku. Navíc nezůstávají jen u dresu a kraťasů, ale nabízí ucelenou kolekci. Zdá se, že na pole cyklistického oblečení vstoupil další vážný hráč a to máme my, sportovní nadšenci radost.

Informace o dostupnosti a dalších produktech najdete třeba na stránkách prodejce koloshop.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková