Dražba unikátního gravel kola Repete pro dobrou věc!

Chceš mít doma originál a zároveň se těšit z pocitu, že jsi pomohl skvělé věci? Zkus vydražit tenhle gravel bike…

Česká Kanada – pro mnohé jeden z nejromantičtějších koutů naší země, s rybníky i jezery, orámovanými hustými lesy, symbol nedotčené přírody. Oblast, která se rozkládá na pomezí jižních Čech a západní Moravy, mezi Slavonicemi, Novou Bystřicí a Kunžakem se už několik let stala domovem pro akci Gravel Blinduro, jejíž organizační tým, v čele se Zdeňkem Pólem každý rok hledá nové, zajímavé cesty a traily. Kromě dobrodružného objevování ale došli i k smutnému zjištění: i tady se do lesů pustil kůrovec a následně pak těžká technika lesních dělníků. 

A tak přichází s nápadem, který potěší milovníky štěrkoletů i přírody: dražbu, jejíž výtěžek se použije na obnovu lesa!

“Spousta míst se za poslední roky radikálně proměnila. Kde byl hustý les, jsou teď holé pláně. Chceme svým dílem pomoci vrátit život aspoň malému kousku lesa,“ říká Zdeněk Pól, spolupořadatel závodu a koordinátor projektu Gravel Blinduro Reward. 

A hned dodává: „Výtěžek využijeme na nákup sazenic pro obnovu lesa napadeného kůrovcem. Čím víc v dražbě přihodíš, tím víc nových stromů vyroste! Pořídíš dobře a pomůžeš hodně! Lýkožrout se s lesy nádherné České Kanady nepáře. A my se nebudeme párat s ním. Vysadíme nové stromky. Společně. Přímo u trati během závodu Panaracer Gravel Blinduro.“

Základem unikátního kola je český ocelový rám Repete Verne velikosti 58 s karbonovou vidlicí Enve, vybaven českými koly Kastar obutých do japonských plášťů Panaracer z limitované edice v barvě Flamingo Pink, s vložkami CushCore.

Řazení a brzdy jsou řady SRAM Force 1 HRD od Koloshop.cz a doplňují jej kliky Easton a kotouče Galfer. Vyšperkováno kokpitem Easton, sedlem Ergon a sedlovkou MAX1. Doplněno navigací Mio, lahví, servisním boxem a držákem na mobil Fidlock, brašnou Topeak a blatníkem Riesel. O bezpečnost se postarají blikačka Gemini a zvonek Timber.  Kolo sestavili borci z Kolofixu.

Hodnota takto vybaveného kola včetně doplňků vysoko přesahuje 100.000 Kč! Velmi zajímavé vyvolávací ceny bylo dosaženo díky pomoci partnerů projektu Gravel Blinduro Reward.

Dražba na portálu Aukro.cz začala ve středu 8. září od 12:00 a končí 18. září 2021.

Vyvolávací cena je krásných  77.777 Kč

„Když nás Zdeněk Pól oslovil s tím, jestli bychom měli zájem vyrobit unikátní rám pro letošní Gravel Blinduro, nemuseli jsme dlouho přemýšlet, zda do toho jdeme. Zvláště, když je za celou věcí pěkná myšlenka toho, že výtěžek z dražby půjde na výsadbu stromů v České Kanadě. 

Věříme, že i pro budoucího majitele bude výjimečné, že stejné kolo během vyjížděk nepotká. Kolo se povedlo postavit v rekordním čase a poděkování patří všem partnerům, kteří kolo umožnili zkompletovat,“ dodává jeden ze zakladatelů značky Repete, Robin Fišera. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková