Pokoř Okoř – a nejlépe ve dvou. Pražská 50 láká na start! Novinek je víc

Tradiční pražský závod na horských kolech už klepe na dveře! Do startu zbývá 8 dní. Pořadatelé lákají znovu i páry…

Pražská 50

Pražská 50 – to je podzimní klasika

Tradiční pražský závod na horských kolech směle vyzývá jak dlouholeté, tak i nové účastníky největšího cyklistického klání na území Prahy. Vyrazit pokořit Okoř můžou zájemci už 18. září, start hlavního závodu se chystá z Bechyňovy ulice v pražských Dejvicích.

Hlavní závod odstartuje v 10 hodin. Trasa je dlouhá 50 km, převýšení má 910 m. Pojede se přes Dejvice, Horoměřice, Velké Přílepy, Noutonice, Podholí, Hole, Zákolany, Budeč, Nový mlýn, Okoř, Malé Čičovice, Tuchoměřice, Juliána, Nebušice, Šárku a zpět do Dejvic. Padesátikilometrová trať na Okoř zůstává mnoho let téměř nezměněna, a tak si jí 18. září vychutná již tradičně zhruba tisícovka závodníků,“ shrnuje ředitelka závodu Kateřina Malá.

 

Letošní ročník se pojede jako Memoriál Jana Hrubeše

„Author Pražská padesátka nese v letošním 23. ročníku nově podtitul Memoriál Jana Hrubeše, našeho kamaráda, podporovatele akce, a také vedoucího Odboru kultury, sportu a volného času v Úřadu městské části Praha 6, který nečekaně zemřel 23. ledna ve věku 69 let.

Tímto drobným gestem chceme připomenout život jednoho z  duchovních otců Pražské 50. Byl u zrodu samotného závodu a ve všech uplynulých ročníků pomáhal s jejich uskutečněním, společně s pořadateli závodu zajistil vytvoření cyklostezky 0077–0078 po trase Pražské 50,“ vzpomíná PaedDr. Pavel Landa, zakladatel a bývalý ředitel závodu Pražská 50.

Kategorie párů podruhé! Holky, nebojte se!

Novinkou loňského ročníku byla kategorie párů a bude tomu tak i letos. Pořadatelé chtějí přilákat na start více žen. Tenhle závod rozhodně není jen pro chlapy, profil i povrch trasy Pražské 50 je opravdu příznivý tak, že ho zvládnou i méně technicky zdatné jezdkyně.

Takže pojďte do toho! S manželem, kamarádem, celou trasu spolu, nebo sdílení trémy na startu a pak zážitků ze závodu v cíli…volba je jen na vás.

Motivace nemusí být jen výhra! I když ta je opravdu lákavá. Na nejrychlejší pár čeká víkendové́ zapůjčení́ vozu ŠKODA ENYAQ iV s plně nabitou baterií od PŘEROST A ŠVORC AUTO. Tak se nebojte a zkuste pokořit Okoř v co možná nejlepším čase!

Děti v novém

Cyklistický závod pro děti bude mít v letošním roce atraktivnější podobu. Nová prodloužená trasa bude vyznačena v areálu ČVUT se startem před Fakultou architektury. Závod zahájí nejmladší kategorie v 9:00 hodin. Nově je závod přizpůsoben také širšímu věkovému rozpětí. Vítězové se budou vyhlašovat ve dvanácti kategoriích ve věku od 2 do 15 let, medaile však v cíli čeká na každého účastníka.

A lákadlo k podání maximálního výkonu? Mezi nové partnery letos bude patřit i Mercuria Laser Game, největší laser game centrum v ČR s pobočkami na Holešovicích, Braníku a Na Příkopě. Pro nejlepší závodníky v dětských kategoriích budou připravené speciální hodnotné vouchery.

Kromě závodění si návštěvníci budou moci užít také doprovodný program. Exhibici svého umění předvede mistr světa v biketrialu Petr Kraus, který během dne povede také svou cykloškolu. Bude připraveno také florbalové hřiště, zážitková prevence a stánky partnerů s dalším programem.

Trénink s Jirkou Ježkem (již dnes)!

Pošestnácté se na start pohodového závodu postaví také jeho ambasador, nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek, jenž zve i na společnou vyjížďku po trase Pražské padesátky, která je na programu již dnes (v pátek 10.9.). Sraz je tradičně před menzou ČVUT a společně se pojede směr Unětický pivovar, kde si každý zaregistrovaný závodník bude moci vychutnat odměnu v podobě vychlazeného půllitru.

Více informací i možnost online registrace naleznete na www.prazska50.cz.

Foto: Michal Beránek, Jakub Pláteník

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková