Toi Toi Cup #3 – Slaný 2021. Mladá Zemanová předčila zkušenější soupeřky

Ani posílené startovní pole o pátou bikerku z OH v Tokiu nezastavilo osmnáctiletou cyklokrosařku Kristýnu Zemanovou v její cestě k dalšímu vítězství v nejvyšší domácí soutěži ToiToi Cup…

Třetí díl ToiToi Cupu, který se ve Slaném jel zároveň jako podnik nultého ročníku Evropského poháru, přilákal do startovního pole opět zahraniční závodníky.

V elitní kategorii ozdobila závod pátá bikerka OH v Tokiu Anne Terpstra (GHOST Factory), poprvé se v poháru představila také Jana Czeczinkarová (LIV Mistral), která v závěru bikové sezóny prokazovala vynikající formu.

Za příjemného slunečného počasí se do závodu vydalo nepříliš početné pole, čítající 14 žen. Dobře tentokrát odstartovala osminásobná česká mistryně Pavla Havlíková (Lawi junior team), ale hned po jejím boku jezdila Zemanová (((Brilon Racing Team) , vítězka předchozího poháru.  Ve vedoucí skupince se zanedlouho objevila i  Anne Terpstra, Jana Czeczinkarová, nechyběla ani vedoucí žena průběžného pořadí Karolína Bedrníková (EXPRES CZ – TUFO Team Kolín).

Jenže Zemanová s Czeczinkarovou nasadily hodně rychlé tempo a tak v polovině závodu už zůstaly osamocené, s odstupem jezdila Terpstra, té dýchala na záda Pavla Havlíková společně s Karolínou Bedrníkovou.

Ozdobou startovního pole byla Anne Terpstra

Dramatický boj se odehrál o prestižní vítězství. Do cílové rovinky vjela na vedoucí pozici Czeczinkarová, ale nakonec podlehla drtivému finiši Kristýny Zemanové. Ta si tak připsala na své konto již druhé vítězství v pohárové soutěži, což ji zároveň vyneslo na čelo průběžného pořadí ToiToi Cupu.

Třetí přijela do cíle Anne Terpstra, před Havlíkovou, které měla mocný finiš, na pátém místě skončila Karolína Bedrníková. Rozdíly mezi touto trojicí, bojující o 3.-5. místo byly nakonec jen dvouvteřinové.   

Závěrečný finiš...

Mladičká závodnice z Brilon Racing Teamu svůj výkon okomentovala takto: „Bylo to těžké, ale měla jsem svůj dobrý den. Hlídala jsem si čelo a když se to ve čtvrtém kole začalo dělit, tak jsem nastoupila a udržela se mě pouze Jana. V posledním kole jsem měla problémy, přestalo mi to přehazovat a tak jsem musela do depa. Naštěstí jsem ale neztratila kontakt a dobře to dopadlo a je z toho druhé vítězství v sezoně,“ byla spokojená Kristýna Zemanová.

A pocitiy těsně druhé Jany Czeczinkarové?
“Byl to pro mě takový pomalejší rozjezd, od MS v maratonu jsem moc netrénovala spíš odpočívala a tak mě výsledek a i vlastně výkon dost překvapil. Technicky jsem dělala dost chyb, ale závod mě hrozně bavil a beru to jako zpestření přes podzim,” zhodnotila spokojeně čtyřiadvacetiletá cyklistka z Kolína.  

Mezi juniorkami byla nejrychlejší Eliška Hanáková (ČED Bike Team), která v předcházejících závodech jednou vyhrála a jednou byla druhá, dařilo se i mladší ze sesterské dvojice Aničce, která ovládla kategorii kadetek.

b

Výsledky ženy:

1.Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team MB) 50:25
2.Jana Czeczinkarová (LIV Mistral Cycling) stejný čas
3. Anne Terpstraová (Niz.) +32
4. Pavla Havlíková (Lawi junior team) +35
5. Karolína Bedrníková (EXPRES CZ – TUFO Team Kolín) +37
6. Karla Štěpánová (Maloja Pushbikers MTB) +50.

Výsledky juniorky:

1. Eliška Hanáková (ČED Bike Team) 43:02
2. Barbora Jeřábková (Brilon Racing Team MB) +23
3. Vanda Dlasková (AUTO Škoda Ml. Boleslacv) +1:25.

Kompletní výsledky ZDE

Foto: Martin Korhel

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková