Batoh Force Grade. Na kolo, na pochod i na sníh

Další z vánočních tipů, kterým můžete potěšit nejen ty, co holdují cyklistice

Další z vánočních tipů je zde! A pozor, i když tenhle batoh od české značky Force najdete v sekci cyklistických doplňků, jeho využití je pestřejší. Je vhodný na turistiku, ale třeba i na skitouring. Nechte se překvapit proč…

Batoh GRADE patří svou velikostí mezi ty střední. Jeho objem je 22 litrů, je vyroben z odolného polyesteru. Pro boční strany výrobce zvolil odolnou tkaninu ripstop, přední díl zas dostal voděodolný povrch v designově zajímavé úpravě.

Po bocích najdete systém stahovacích popruhů pro chvíle, kdy je batoh málo naplněný.

Co je nepřehlédnutelné, je propracovaný zádový systém. Často problematická záležitost, jako je odvětrání zad ve Force vyřešili tak, že dali vybavili zádový systém kovovou výztuhou, která tak perfektně odděluje vlastní batoh od zad. 

Skutečně tu vzniká mezera, takže pokud výrobce slibuje, že se vám nebudou potit záda pod batohem, tak pro to udělal kombinací použití síťoviny a výztuhy maximum. Větrací prostor je tu opravdu dostatečný. A právě to ocení každý, kdo se rád toulá v zimě po horách pěšky nebo na skialpech.

Vnitřní prostor pojme vodní rezervoár o objemu až 3 litry. Pro jeho uložení je tu hlavní samostatná kapsa, plus dvě pevná poutka k uchycení.

Batoh Force Grade má hlavní kapsu, která je vybavená dlouhým zipem, ten umožňuje pohodlný vstup do batohu a rychlou orientaci při hledání věcí.  Na přední straně batohu jsou přidány ještě další dvě kapsy, jedna shora, jedna boční.

 

K dispozici jsou také další kapsy, jedna z vnitřní strany, opatřená zipem. Její velikost pojme i větší mobil. Nechybí boční síťované, zakončené pružinkou a ani velmi praktická menší kapsička na zip, integrovaná na bederním popruhu.

Bederní pás je dostatečně široký, nejvyšší je v oblasti beder, tam je i dostatečně polstrovaný, aby se při jeho utažení uživatel cítil komfortně. Zapíná se na plastovou sponu, přesný objem v pase se snadno nastaví stažení dvou užších pevných pásků.     

Standardem kvalitních batohů je výškově nastavitelný hrudní pás, ten najdete také u Force Grade. Sympatickým detailem je poutko na brýle.

Výrobce uvádí maximální nosnost batohu 8 kilogramů, jeho hmotnost je 840 g. Zlínská značka FORCE stoupá v pestrosti své nabídky i kvalitě mílovými kroky nahoru, sympatické je, že dokáže stále držet velmi příznivou cenu svých produktů. Batoh Grade pořídíte za 999 Kč.

Informace o dostupnosti a dalších barevných variantách najdete na stránkách FORCE.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková