Novinka na trhu – kanadská značka 7mesh. Vyzkoušely jsme!

Nově si na domácím trhu můžete vybírat z nabídky kanadské značky cyklistického oblečení 7mesh. Jak dopadly první testy dámského setu (nejen) na gravel?

Brand 7mesh, specializovaný na výrobu cyklistického oblečení, pochází z kanadské provincie Britská Kolumbie z města Squamish, které leží v samotném srdci trailového ježdění a outdoorových aktivit. Cyklisté napříč odvětvími se mají opravdu na co těšit, značka překvapí svojí propracovanou technologií, kvalitou a designem i velmi náročné klienty.

Společnost 7mesh vznikla v rukou zkušených jezdců a profíků, kteří cítili nedostatek kvalitních výrobků na cyklistickém trhu. Z tohoto důvodu se rozhodli založit vysoce specializovanou oděvní firmu s misí přinést něco nového, přelomového, inovativního a lepšího. První kolekce debutovala v roce 2015.

7mesh dělí své jednotlivé kolekce dle cílové klientely: Mountain, Road a Gravel. Zejména sekce gravel potěší náročnou bikepackingovou komunitu, kde jsou kladeny velmi vysoké nároky pro odolnost a funkčnost materiálu. Celkový dojem? 7mesh vás zaujme čistým designem a funkčními materiály.

Dnes vám představíme dva vybrané kousky z dámské kolekce Gravel, které najdou využití jak při zimním, tak i přechodném podzimním a jarním ježdění. Redaktorka Zuzka vše testovala při podzimním bikepacking výjezdu i na trénincích v zimním počasí. A postřehy?

Dámská GORE-TEX bunda Copilot

Jedná se o super lehkou, skladnou a nepromokavou bundu, která zajistí řádnou ochranu před povětrnostními vlivy i deštěm, zároveň nezabere téměř žádné místo a sbalíte ji do kapsy. Díky materiálu GORE-TEX Paclite® a recyklované nylonové tkanině bunda Copilot skvěle vyrovnává tělesnou teplotu, ať už dřete do kopce, nebo sjíždíte v mlze.

 

Pro maximální pohodlí v nepříznivém počasí je vybavena kapucí přes helmu, která se stahuje pomocí třícestných šňůrek. Bundu doplňuje snížený spodní lem, elastické manžety a reflexní loga. Ve přední části je větší kapsa, do které bezproblémově uložíte telefon a tyčinku.

Tento kousek je díky svému minimalistickému a zároveň všestrannému provedení opravdová pecka. Na bikepacking či do trailu budete jen těžko hledat lepšího parťáka. Využijete ji také při jakýchkoliv dalších outdoorových aktivitách, navíc i ve městě udělá parádu.

Zastánci minimalismu budou v sedmém nebi, bunda vás bude bavit po celý rok, na všech cestách i necestách. Vybírat můžete ze dvou barev, a to tmavě vínové nebo mentolově zelené. Hmotnost bundy je 224 gramů.

Výhody: sbalitelnost, nízká hmotnost, nepromokne/neprofoukne

Nevýhody: světlá barva více náchylná k zašpinění, vyšší pořizovací cena (pro GORE-TEX však standard)

Cena: 6499,- Kč

Dámské cyklistické kalhoty 7Mesh Hollyburn Trimmable Tight Women’s

Hollyburn Trimmable Tight jsou cyklistické termo kalhoty, které zahřejí a nemačkají se. Kalhoty jsou vysoce elastické, skvěle se přizpůsobí postavě. Je třeba dodat, že jsou bez vložky, a tedy pro pohodlnou jízdu je nutné pod ně obléci cyklistické kraťasy. Díky tomu je však můžete využít i na jiné sporty.

Kalhoty jsou vysoce prodyšné, navíc disponují povrchovou úpravou DWR, která zajistí i odolnost proti dešti. Nohavice jsou zakončené pohodlným širokým lemem, který jde v případě potřeby jednoduše zkrátit. Pro vaši lepší viditelnost jsou doplněny reflexním potiskem. Velkou výhodou je jejich nízká hmotnost a objem, nezaberou téměř žádné místo, navíc jsou rychleschnoucí.

Na těle jsou velice příjemné a pohodlné, jen je potřeba mít na paměti, že s teplotami klesajícími hlouběji pod bod mrazu je už potřeba řešit další vrstvu přes, nebo pod kalhoty.

Výhody: pružný materiál, multifunkční použití, pohodlné lemy

Nevýhody: náchylné vůči tření, jemný materiál

Cena: 2259,- Kč

Zuzka Skalická