První CUBE STORE byl otevřen Karlových Varech

Sympatický počin…

Pár týdnů testovacího provozu předcházelo oficiálnímu otevření nového Cube Store. Slavnostní otevření, které bylo naplánované na magické datum plné dvojek 22.2.2022 proběhlo za přítomnosti Pavla Gašek a Terezy Gaškové, majitelů prodejny, Radoslava a Radka Krummerových, jednatelů společnosti Cyklosport RIK, importérů značky Cube do ČR a zástupce výrobce z Německa pan Chrise Archera.  Z jeho úst mimo jiné zazněla velká pochvala Pavlu Gaškovi za vytvoření jednoho z nejlepších Cube Store na velmi vysoké úrovni.

Vlastní oficiální otevření nové prodejny se neslo v duchu cyklistické atmosféry a jedinečného, byť necyklistického moderátora, kterým nebyl nikdo jiný než Marek Eben. Ten se přiznal, že podobné akce běžně nemoderuje, ale jelikož má za souseda šéfa českého zastoupení značky Cube a sám vlastní také elektrokolo této značky, rozhodl se udělat výjimku a akci odmoderoval s šarmem a vtipem sobě vlastním.

Co otevření nové prodejny předcházelo, prozradil její majitel Pavel Gašek. “Po dvaceti letech v cyklistice jsme se rozhodli posunout dál. Naše původní prodejna už nám byla malá a tak jsme začali před lety hledat nové prostory. To bohužel v Karlových Varech nebylo nic jednoduchého. Měli jsme dvě hlavní podmínky. Jednak, aby nová prodejna byla někde u cyklostezky a jednak, aby u ní byl pozemek pro vybudování parkoviště. Právě na obtížné parkování si totiž stěžovali zákazníci v rámci naší předchozí prodejny. Tuhle budovu, kde byl v minulosti společenský sál a restaurace, jsme měli vyhlídnutou několik let, ale původní majitel měl dlouho jinou představu o ceně. Až začátkem roku 2020, těsně před covidem, nakonec slevil a my jsme mohli začít konečně budovat.” Popisuje začátky příprav Pavel Gašek.

 

Jak na prezentaci zaznělo, reprezentativní značková prodejna je samozřejmě v úzké spolupráci se samotnou značkou Cube, využívá blízkosti domovské továrny, které leží jen pár desítek kilometrů daleko. Navíc se v Chebu buduje nová montážní továrna Cube, díky čemuž by mělo být i v budoucnu jednodušší zásobování koly pro český trh.

 

Cube dnes patří k největším evropských výrobcům kol, když se jeho roční produkce pohybuje kolem milionu kusů. V nabídce má kola i ebiky všech dostupných kategorií, od těch městských až po závodní karbonové XC speciály. Mimochodem, v rámci sortimentu kol, v nově otevřené prodejně, byl podíl kol klasických a elektrokol hodně vyrovnaný, s tím, že převládala samozřejmě ta horská.

Nový Cube-Store se nachází na adrese Západní 1417/4 v Karlových Varech, ale pokud to k nim máte daleko, můžete využít i možností jejich e-shopu www.cube-store.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková