Decathlon nabízí exkluzivní limitovanou sérii RACE 900 XX1 AXS Team Edition Rockrider

Karbonový bike, osazen elektrickým Sramem je na předobjednávku. Cena je bezkonkurenční

Když sportovní řetězec Decathlon představil svůj první profesionální bikový tým Rockrider, jehož název je shodný se sportovně střiženým horským kolem francouzské značky, hodně se spekulovalo, na čem budou závodníci jezdit. A pokud dostanou nový model, zda se jeho replika objeví na trhu. A jen co se závodní sezón zvolna rozjela, přichází od Decathlonu nabídka, které tak trochu vyrazí dech.

Decathlon se rozhodl na trh pustit limitovanou edici karbonového biku, který vychází ze závodního stroje již zmiňovaných profi závodníků. Ale i na to, co se může dostat do rukou běžných smrtelníků je radost pohledět. Karbonový rám v designově líbivém provedení, kombinace černé v matu a lesku nezklame. Tvar rámových trubek u biků francouzského výrobce nese originální rukopis, jde o zaoblené hranoly, čistotě rámu nechá vyniknout i vnitřní vedení bovdenů.

Rám Rockrideru Race 900 Team Edition je celokarbonový, váha velikosti M je 1060 gramů. Ve výbavě je vidlice RockShox Sid SL Ultimate, nabízí 100m zdvih a má dvoupolohové zamykání na řídítkách. Co se týče geometrie rámu, výrobce uvádí úhel hlavy standardních 68 stupňů, zadní stavba má délku 435 mm, vše doplňuje krátký představec.

Decathlon zmiňuje v souvislosti s rámem ještě dvě zajímavosti. Jednou z nich je montážní otvor, který je na spodní rámové trubce v její dolní části, vedle převodníku. Tím se zlepší přístup například při montáži teleskopické sedlovky.

Ta druhá zajímavost se týká doporučení, kde umístit náhradní duši. Výrobci v Decathlonu vybrali místo opět na spodní rámové trubce, ke kolu dávají stahovací pásku na duši pro snadné připevnění do místa, kde bude duše uchráněna blátu, štěrku.

Velkým lákadlem je komponentové osazení. Bike 900 Race Edition totiž dostal kompletní elektriku od Sramu, řadu Eagle XX1 AXS gold. Zlaté pastorky, zlatý řetěz, zlaté logo XX1 na klice-to vše se společným logem na rámu dělá stroj opravdu nepřehlédnutelným.

Za zmínku stojí vybavení karbonovými koly Reynolds, na kterých jsou obuté devětadvacetipalcové pláště Hutchinson Kraken v šíři 2,3″.. Příjemné vzhledem i uživatelsky jsou i zvolené brzdy karbonové brzdy Hayes Dominion T2 se 160mm kotouči. Na váze, kterou výrobce u modleu M uvádí 9,6kg, včetně montáže s duší se podílí karbonová řídítka i sedlovka. 

A ta nejzásadnější informace nakonec. Cena a forma nákupu.

Kolo Rockrider RACE 900 Team Edition je pouze na předobjednávku. Spuštění předobjednávek je plánováno na úterý 5.4. 2022 ve 13h. Decathlon anoncuje limit v nabídce na pouhých 35 kusů! Zda jde o marketingovou pobídku a v návaznosti na zájmu se počet navýší se můžeme jen domnívat. Pravdou je, že cena, za kterou řetězec kolo nabízí je naprosto bezkonkurenční: 106 999 Kč.

Stejně tak odhadované doručení postaveného biku. V době, kdy je kol opravdu nedostatek je termín konec července 2022 velmi sympatický.

Takže pokud jste se rozhodli pořídit nové a hodně slušně vybavené kolo, máte jedinečnou možnost udělat opravdu výhodný nákup.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková