Superior má plán, jak dostat svá kola do Paříže 2024

Kdo ze závodnic či závodníků dojede na kole Superior až do Paříže?

Česká značka kol Superior chce dostat svá kola na největší sportovní událost světa v Paříži 2024. Kdo ze švýcarského týmu jb Brunex Superior Factory Racing to bude? Tým, který na kolech kopřivnické značky jezdí od minulé sezóny sází na mladé talentované závodnice a závodníky. Jezdkyněmi týmu jsou dvojnásobná mistryně světa v maratonu Ramona Forchini, ale i naše Simona Spěšná, stříbrná závodnice z juniorského závodu v Novém Městě na Moravě, Jacqueline Schneebeli, juniorskou mistryni Evropy a světa a další talentované naděje.

Olympijské hry v Paříži zahajují program za dva roky a dva měsíce. Tým lidí ze Superioru připravuje dokumentární cyklus Mission Paris 2024, který společnou cestu fanouškům podrobně zmapuje.

Celý projekt byl představen krátce před zahájením SP v Novém Městě na Moravě.

„Prvotní myšlenka Mission Paris 2024 vznikla při spojení s týmem jb Brunex Superior Factory Racing, který je veden manželským párem Lisou a Joe Broderovými. Joe je manažerem týmu více než 25 let a vychoval několik mistrů světa a národních šampionů. Jediné, co mu v jeho sbírce chybí, je účast na největší sportovní akci světa – letních hrách v Paříži 2024. Tento tým je v UCI pelotonu jedinečný, vychovává mladé talenty a pomáhá dostat nové tváře na vrchol. Pevně věřím, že právě naše kola závodníkům pomohou dosáhnout jejich snu a do Paříže je dostanou,” uvedl produktový manažer značky Superior Petr Lavička.

Jak velká je to motivace pro týmového manažera, ale také zakladatele týmu jb Brunex Superior Factory Racing teamu Joa Brodera?

„Před spojením se Superiorem jsem již zvažoval ukončit svou trenérskou kariéru. Spojení s novou značkou mi však dává naději splnit si náš velký sen. Nyní mám opravdu velkou motivaci dostat nás do Paříže a jsem rád, že nám v tom pomáhají kola značky Superior. Ze závodního modelu Team XF 29 Factory Racing jsem nadšen, je to kolo světových parametrů.

 

Kola značky Superior ale už úspěchy pod pěti kruhy posbíraly, poprvé se tam představily v roce 2004. V minulosti na těchto kolech jezdil i vítěz z Atlanty Bart Brentjens.

Projekt Mission Paris ukáže divákům zákulisí s profesionálními závodníky, kteří se chtějí poprat o nominaci do Paříže. Právě závod pod pěti kruhy je výsledek dlouhodobé práce, kterou si mnozí z nás neumí představit. K tomuto závodu, který se koná jen jednou za čtyři roky, vede dlouhá cesta a nastavení závodníka se na tuto cestu vydat, bude jistě pro fanoušky zajímavé.

 

Pouze jeden závodník ze současného týmu má zkušenosti s olympiádou. Je jím Karl Markt, který startoval v Londýně v roce 2012. „Osobně start v Londýně považuji za jeden z vrcholů mé kariéry, celá atmosféra závodu a setkávání se sportovci z všech koutů světa a jiných disciplín, je opravdu fascinující. Jsem rád, že můžeme být zapojeni do projektu Mission Paris 2024 a ukázat lidem, co za tímto závodem opravdu stojí,” říká Karl Markt.

Kdo ho bude následovat? To vám možná časem prozradí i některý z dílů projektu Mission Paris, který bude mít podobu několikadílného dokumentárního cyklu.

A ten první přichází právě teď…

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková