Miss California aneb za zážitky s Electrou Cruiser Go!

VIDEO – 3 tipy, kam na jídlo v Praze – a na kole!

Kdyby tohle kolo byla žena, tak by vyhrála Miss Californie. Nespoutaná a přitom elegantní a stylová, taková je totiž Electra Cruiser Go! 

Je zkrátka nepřehlédnutelné a v kombinaci s nenápadným elektrickým pohonem, který je skrytý v zadním náboji tvoří dokonalý celek. Tedy – až ho doplníte vy a váš šarm! 

Electra Cruiser Go má hliníkový rám se sníženou horní rámovou trubku, tzv. Step thru, takže nastupování je o to lehčí. Často je tento styl rámu považován za dámský model, ale Electra už nerozlišuje, jestli se jedná o dámské kolo / pánské kolo, prostě ať si každý zvolí podle sebe. I proto najdete v nabídce vždy více barevných variant. 

 

Chcete už přejít na VIDEO? Stačí kliknout ZDE

Kola kalifornské značky Electra se pyšní patentovanou Flat foot technologií, což platí i pro model Cruiser go!  Jde o několik parametrů, které vám zajistí pohodlnou jízdu, i když nejste velký cyklista

  • vzpřímený posed
  • uvolněná pozice rukou a díky tomu široký výhled na silnici
  • možnost postavit se pohodlně chodidlem na zem
  • správné propnutí nohou při šlapání

 

Tyhle čtyři prvky zajišťuje geometrie kola v kombinaci s dostatečně širokými řídítky a parádním představcem, který je opravdu klasický. 

Z pohledu designu je krásná kombinace prohnutých trubek, čistého středu kola i skryté baterie. Ta se vešla do poměrně úzké spodní rámové trubky a díky nižší kapacitě, 250 Wh si kolo drží elegantní vzhled a váhu pouhých 20 kilogramů.

K baterii ještě jedna užitečná informace: výdrž jel 25-65 km, v závislosti na váze jezdce a profilu, což je vzhledem k účelu městského kola adekvátní. Kapacita z 0 na 100 je za 4 hodiny, pak zas můžete vyrazit do víru velkoměsta.

Pohon Hyena Hub je v zadním náboji, a pozor – Cruiser Go má jeden převod, převodník má 42 zubů a vzadu je pastorek s 16 zuby. 

Ovladač dopomoci je minimalistický. Výrobce moc dobře ví, že na projížďku po městě, pro níž byla Electra Cruiser Go stvořena nepotřebujete display s informacemi o ujetých kilometrech nebo vaší rychlosti. Proto tu jsou jen 3 tlačítka – na zapnutí a vypnutí, přidání dopomoci, a naopak její snížení. 

A nesmíme zapomenout ani na kola. Ty jsou sice jen 26”, ale s pořádně objemnými plášti. Mají hladký vzorek a jsou primárně určené do města nebo zpevněné cesty. Výhodou je, že je můžete klidně méně nafouknout a naprosto pohodlně přejedete i městskou dlažbu.

Brzdy tu jsou sice kotoučové, ale mechanické. Obecně se považují za méně účinné oproti hydraulickým, takže jen počítejte s nutností pevnějšího stisku.

Ve výbavě nechybí zvonek, stojánek, příjemné gripy, chránič řetězu a také extra pohodlné sedlo.

Cena za tento model je 47 990,- Kč

Pro koho je a kam s ní? Jak jsme ji využily my?

Podívejte se na naše zážitkové a třeba i inspirativní video.

 

Podrobné informace k modelu Cruiser Go , dalším barevným variantám i dostpunosti najdete na lokalizovaných stránkách trekbikes.com/cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková