Pauline Ferrand Prevót oznámila přestup! Bude hájit britské barvy

To, o čem se v cyklistickém světě šuškalo, je potvrzeno! Paulie Ferrand Prevót ohlásila přestup, nový tým je Ineos Grenadiers

Čtyři dny poté, co Pauline Ferrand Prévot získala svůj letošní čtvrtý titul mistryně světa, spolu s britským týmem oznámila své nové angažmá. Na dva roky se připojuje k týmu Ineos Grenadiers, s výhledem na úspěch na olympijských hrách v Paříži v roce 2024.

Třicetiletá Francouzka je první žena, která podepsala smlouvu s tímto profesionálním britským týmem (dříve Sky) bude součástí rozrůstajícího se kolektivu off-roadových závodníků, kteří závodí v cyklokrosu, gravelu a na horských kolech. Hodně se také mluvilo o tom, že Ineos Grenadiers vytvoří ženský program. Pauline je tak první vlaštovkou.

“Podepsat smlouvu s Ineos Grenadiers je pro mě sen,” řekla Ferrand-Prévot. “Jsem nesmírně nadšená, že se mohu připojit k off-road týmu a stát se součástí rodiny sportovců Ineos. Profesionalita týmu Ineos Grenadiers je světově proslulá a vždy jsem obdivovala jeho étos a ducha.

“Mít olympijské hry v roce 2024 v Paříži je pro mě něco mimořádného. Chci se před domácím publikem v té nejlepší možné formě, bude to můj hlavní cíl v příštích dvou letech. Zlatá olympijská medaile je jediná, která mi na palmáre chybí, takže po ní toužím nejvíc. To byl hlavní důvod, proč jsem se do tohoto dobrodružství s Ineos Grenadiers pustilaa. Stále se mám co učit a je to ten nejlepší tým, který mi pomůže dosáhnout mého cíle,” uvádí ve videu Pauline. 

“Podpis smlouvy s jezdkyní světové úrovně, jako je Pauline, je pro nás obrovskou posilou, protože rozšiřujeme počet zástupců napříč disciplínami,” řekl zástupce ředitele týmu Ineos Grenadiers Rod Ellingworth. “Pauline je jedinečný talent. Její palmare mluví samo za sebe, zvláště poté, co během necelých dvou měsíců získala čtyři tituly mistryně světa. Ale to, co ji odlišuje a dělá z ní skvělou posilu týmu Grenadiers, je její dravost a odvaha. Miluje tento sport a je rozenou závodnicí, což se projevuje i v jejích výkonech.

V týmu Ineos Grenadiers se Ferrand-Prévot připojí k úřadujícímu mistru světa v cyklokrosu a aktuálnímu olympijskému vítězi Tomu Pidcockovi, který je součástí týmu už druhou sezonu. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková