Superior přichází s novou reklamní kampaní Superior Moment

Český výrobce kol značka Superior představuje novou reklamní kampaň s názvem Superior Moment, která je zaměřena netradičně na pocity cyklistů, které sami zažívají

Kampaň cílí především na již aktivní cyklisty, kteří jezdí na kole minimálně 1-2x za týden. Superior Moment je v cyklistickém prostředí poměrně nevšední kampaň, jelikož cílí především na pocity, který cyklista během jízdy zažívá. „Provedli jsme si průzkum, jak cyklistické značky obecně pozicují své kampaně. Zjistili jsme, že právě cílení na pocity, který každý cyklista zná, téměř žádná značka nevyužívá. Proto jsme se rozhodli vydat touto cestou, která nás od ostatních značek odliší,“ uvádí Ondřej Cedidla, marketingový manažer značky Superior.

„Superior moment je pocit, který každý cyklista zná. Může se jednat o překonání, kdy člověk dosáhne svého fyzického maxima, je neskutečně unavený, ale zároveň šťastný, že se překonal. Také to ale může být například pocit, kdy člověk zvolí kolo na cestě do práce místo auta. Překonání může být v cyklistice opravdu mnoho a jsme rádi, že jsme se vydali tímto směrem,“ doplňuje Cedidla.

Superior se v rámci nové kampaně posouvá také vizuálně, kdy bude na základě trendu využívat především formátů krátkých videí. Ikonickým znakem statických grafik bude velký prostor pro negativ space v kontrastu s emoční fotkou cyklisty. „V kampani jsme kladli velký důraz na její použití v digitálním prostoru a převážně pak na sociálních sítích. Jeden z klíčových vizuálů byly krátké formáty videí, které Superior moment ukazují v jeho nejryzejší podobě. Zachytit běžné emoce cyklisty autenticky bylo ve výsledku to nejtěžší. To platí jak u videí, tak u fotografií, uvádí Josef Indra, který je zodpovědný za digitální komunikaci značky Superior.

Česká značka Superior vyvíjí a vyrábí svá kola v rámci společnosti Bike Fun International v Kopřivnici již téměř 30 let. Značka chce nyní akcelerovat své zájmy na Evropském trhu. 

Na kolech Superior závodí švýcarský tým jb Brunex Superior Factory Racing závody Světového poháry, jejíž členkou je například trojnásobná mistryně světa Ramona Forchini, která se v letošní sezóně blýskla také třetím místě v závodě Světového poháru v Andoře a také talentovaná česká závodnice Simona Spěšná, mistryně Evropy v Shorttracku. 

Závodní kola značky jsou využívána dalšími týmy z Evropy. Superior vyrábí celé portfolio jízdních kol: Celoodpružená, elektrická i kola do města.

Autor: TZ Superior

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková