Krupicová kaše je nejen vzpomínkou na dětství, ale i opravdovou kalorickou a sacharidovou bombou. Zkuste si ji s námi připravit ve zdravém podání bez lepku, bílého cukru a kalorií navíc! Chutná báječně stejně jako ta klasická. Obilná kaše může představovat výživově hodnotný pokrm, pokud obsahuje ty správné suroviny, a navíc v chladném podzimním počasí příjemně zahřeje!
Co (ne)víme o krupicové kaši…
Krupicová kaše je sladké jídlo, které se připravuje klasicky z krupice, mléka a na talíři se posype cukrem, kakaem a omastí máslem. „Krupicová“ je oblíbeným pokrmem dětí, ale i dospělých, kteří si rádi zavzpomínají na dětství. Už dávná minulost píše, že se krupicová kaše podávala na svatbě Elišky Přemyslovny s Janem Lucemburským a to proto, aby rodina měla tolik dětí jako zrnek v kaši. V současnosti však existují i jiné varianty přípravy a dochucení. Pojďme si dnes představit „zdravou variantu krupicové kaše“…