Holé vrchy si podmanila Kristýna Zemanová, suverénně vévodí Toi Toi cupu

Čtyři starty, čtyři vítězství – to je bilance české jedničky Kristýny Zemanové. Na stupně se probojovala i talentovaná juniorka Douděrová

Nejobávanější, nejtěžší, s největším převýšením – taková je charakteristika tratě na Holých vrších, kde se jel další závod domácího cyklokrosového poháru. Oproti jiným ročníkům, kdy na trati ležel sněhový poprašek a foukal ledový vítr, bylo tentokrát víc než příznivé počasí. Slunečný den s letními teplotami, trať až na pár míst bez bláta.

Na startovní čáře závodu žen a juniorek se postavilo celkem 27 cyklokrosařek, včetně české jedničky Kristýny Zemanové (Brilon Racing Team MB). A stejně, jako před týdnem na rovinaté trati v Jičíně, i na Holých vrších to bylo v jejím podání sólo jízda za vítězstvím.

Bilance Kristýny v letošním ročníku Toi Toi Cupu je parádní – čtyři starty a čtyři prvenství. Tentokrát žádná ze soupeřek nedokázala držet tempo ani jeden okruh, česká suverénka nakonec zvítězila o dvaatřicet vteřin stylem start-cíl.

Náročný okruh startovní pole nadělil, nadějná slovenská juniorka Chladoňová jela také osamocená, ale s přehledem si pohlídala druhé místo a do cíle dorazila téměř s minutovým náskokem na třetí Kateřinou Douděrovou (Jaroslav Kulhavy Cycling Team).

Právě o třetí místo sváděla souboj česká juniorka s Terezou Tvarůžkovou (Expres CZ – TUFO Team Kolín). Kateřina se na stupně vítězů probojovala díky zlepšenému výkonu ve druhé polovině závodu, kdy zajela druhý a první čas ve čtvrtém a pátém kole. Kolínská Tvarůžková jezdila dlouho třetí, ale v závěru jí došly síly a nakonec zaostala za bednou o šestnáct vteřin. V souboji o páté místo se utkaly další dvě juniorky – Hezinová (SportRaces Cycling Team)  a Gottwaldová (CP team). Druhá jmenovaná zřejmě přepálila úvod závodu, na což v závěru závodu doplatila. Svěžejší a zrychlující Hezinová porazila Gottwaldovou o deset vteřin.

Na trati se naopak trápila druhá žena průběžného pořadí Kateřina Hladíková (Brilon Racing Team MB), která obsadila až jedenácté místo, přesto si stále drží slušný 36 bodový náskok před třetí Tvarůžkovou.

Výsledky ženy + juniorky
1. Kristýna Zemanová (Brilon Racing Team) 47:49
2. Viktória Chladoňová (SVK) +0:32
3. Kateřina Douděrová (Jaroslav Kulhavý Cycling Team) +1:28
4. Tereza Tvarůžková (Express CZ Tufo Team Kolín) +1:44
5. Daniela Hezinová (Sport Races) +2:08

Zdroj, foto: Cyklokros.cz, M. Žejdlík

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková