SOUTĚŽ: Valentýnské cyklovýletění #2. Pohodově na kafe z Chlumu do Třeboně

Milá pozvánka i s doporučením programu pro děti

Pozvání na pěkný výlet  jihočeským krajem  od Evy Ďarmekové, která je zároveň vítězkou 2. ceny.

Moje pozvánka je na oblíbenou a neuvěřitelně letně pohodovou trasu z jižních Čech, kam jezdíme pravidelně s dětmi. Ale někdy potřebuji odpočinout, tak vyrazím na kolo sama, nemám pocit, že někoho zdržuji a na nikoho se nemusím vázat. 

Okolí Chlumu u Třeboně mám strašně moc ráda, je to takový jiný svět oproti ostatním koutům naší zemičky a i když nejsem ráda dlouho na jednom místě, a nicnedělání mi přijde jako škoda času, tady mě to vždy pohltí a ráda se sem vracím.

Cesta vede po silnici (mám pocit, že všechny jsou značené i jako cyklostrasy), asfaltkou lesem, kolem pole a o Třeboni asi není třeba nic říkat. 

Před Třeboní si na své přijdou milovníci koní, protože silnice vede kolem několika opravdu rozsáhlých výběhů patřící hřebčínu Obora. V létě je ve městě na můj vkus až moc výletníků, ale nezdržuji se tam dlouho.

Káva je vynikající na náměstí, naproti kašně, v kavárně Kafe ke kašně, kde kromě kávy mají vždycky v nabídce domácí koláče nebo domácí limonády. Kdo chce, lze si pohodlně prohlédnout celou Třeboň a okolí rybníka Svět. Když jedu s dcerami, nesmíme vynechat návštěvu záchranné stanice (vydry.org), už tam máme své oblíbence, kteří měli v životě smůlu a již se nemohou vrátit do volné přírody (kola lze vzít s sebou dovnitř areálu).

Cestou není žádný kopec a tak lze trasu pojmout jen na vytočení nohou po náročnějším švihu nebo si jí zkusit zajet co nejrychleji a případně si trasu jde jakýmkoliv směrem prodloužit, záleží na momentální náladě a rozpoložení. 

 

Délka trasy: 53,5km (po rovině)

Převýšení: 208 m

Obtížnost: nenáročná, pro začátečníky (kdo chce, dá se pojmout sportovněji a jet opravdu rychle) 

Typ kola: silnice, gravel

 

Autor, foto: Eva Ďarmeková

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková