Špičkové technologie Specialized S-Works se dostaly i do střední kategorie díky nové helmě Propero 4 a tretrám Torch 2.0 a 3.0

Novinky od Specialized

Největší titulky často získávají produkty, které jsou na samém vrcholu nabídky a mají přívlastek NEJ. Ale nás hodně často zajímají ty, co patří do střední třídy, ale přitom také disponují řadou těch nejlepších vlastností a technologií.

A přesně to vědí ve Specialized. Americký výrobce přináší na trh novou helmu Propero 4 a současně s ní také nové modely cyklistických treter Torch 2.0 a 3.0.

Kombinace treter Torch a helmy Propero 4 nabízí cyklistům a cyklistkám, kteří chtějí mít produkty na úrovni S-Works využít tenhle skvělý set-up za velmi příznivé ceny.

Nový helma Propero 4 a tretry Torch – skvělá příležitost pro ty s nižšími rozpočty

Je to skoro rarita najít produkt, který není ten nejvyšší v nabídce, ale přitom by se dalo říct, že překonává špičkové produkty značky. V případě nové helmy Propero máme přesně takovou situaci.

 

Dvě helmy nejvyšší úrovně Specialized Prevail a Evade se liší ve svých přednostech a použití; Prevail má velké odvětrávaný a Evade se zas pyšní aerodynamikou. A pak tu máme nové Propero, které přebírá mnoho designových prvků z Evade, ale přidává další ventilaci a k tomu je ještě aerodynamičtější než model Previal.

Designéři ze Specialized k tomu udávají i zajímavá čísla: oproti současnému Evade je nové Propero 4 o čtyři watty rychlejší, respektive cyklista bude o 15 sekund na 40 km při rychlosti 45 km/h.  No dobrá, tahle rychlost asi není našim každodenním chlebíčkem.

Ale další argument, výborné odvětrání uvítají všichni.

Specialized zde použil to, co nazývá „mikro channeling“. Jde o mikrokanálky, kterými proudí vzduch uvnitř helmy, dle Specialized dochází k podobnému efektu, jako u bubnové sušičky.

Stejné pozornosti se dostalo i tretrám Torch 3 a 2, ty dostaly stejný tvar, stejné kopyto, jako je u modelu S-Works. O stahování se postarají dvě Li2 BOA kolečka, která jsou vybavena technologií rychlého uvolnění, díky tomu se tretry velmi snadno obouvají a také sundávají. Model Torch 2 pak využívá namísto jednoho BOA kolečka suchý zip.

Pro potřebnou tuhost mají tretry v podrážce karbonový plát.  Gumové gripy na podrážce špičky a paty poskytují stabilní a přilnavou platformu pro bezpečnou chůzi, když sesednete z kola. 

 

Specialized nabízí novou helmu Propero 4 v celkem čtyřech barevných variantách a doporučená cena je 4 800 Kč. Tretry Torch 3 mají pak cenovku 6 300 Kč.

 

Zdroj, foto: Specialized

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková