Metalická kráska z videa. Pumpička LEZYNE Pocket Drive Pro HV

Taky vás zaujala? Krásná, malá, šikovná

V našem nedávném videu, jak připravit kolo na první vyjížďky (a co s sebou) se mihla i malá šikovná pumpička s logem Lezyne. A je to právě tenhle nezbytný doplněk, který mnohdy rozhodne, jestli zvládneme opravit defekt samy, nebo musíme prosit o pomoc kolemjedoucí. Proto si zaslouží povedená a superúčinná pumpička Lezyne Pocket Drive Pro HV detailní představení.

Tahle pumpička každému padne do oka už jen díky svému osobitému designu. Její polovina je totiž duhová, přesně se tato kombinace barev nazývá Neo metalic. Na přechodu zelené a modré je nenápadné logo Lezyne. Druhá polovina pumpy je černá, na těle najdete nápis, označující konkrétní model.

Co je uživatelsky velmi důležité, že tato část má vroubkovaný povrch, což zajistí pevný úchop i v případě, že máte zpocené ruce.

Celá pumpička je vyrobena z hliníkové slitiny, její hmotnost je necelých 100 gramů. Hadička, šikovně schovaná uvnitř pístu pumpičky je oboustranná, na každém jejím konci je jiná koncovka. Na jednom Presta (galuskový), na druhém Schrader ( autoventilek).

Když potřebujete pumpičku použít, nejprve vyšroubujete hadičku, vyndáte ji ven a pak našroubujete do těla pumpičky tak, abyste měli k dispozici ten správný konec pro vaše kolo.

Na konci této hadičky se nachází malý, plastový knoflík, který má posloužit k odpuštění tlaku v pumpě při konci foukání. To zabrání tomu, aby pumpa prudce nevystřelila při odšroubování z ventilu. Výrobce uvádí, že dokáže nafoukat kola až do 6,2 barů, což je naprosto vyhovující i pro ta silniční. Je nutné počítat s trochou námahy, ale výsledek dovolí dokončit jízdu na dobře nahuštěném kole.

Více informace i o dalších produktech značky Lezyne najdete na stránkách českého zastoupení www.levelsportkoncept.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková