Na Gracia Orlová byly dnes dvě etapy. Neckářová si polepšila časovkou.

Dvě etapy byly dnes na programu mezinárodního etapový závod Gracia Orlová. Již v 9 hodin ráno čekala na děvčata časovka, v lehce zvlněném profilu a v délce  13,5 km. Odpolední hromadný závod byl sice jen na 63,5 km, ale s přihlédnutím ke krátkému času na regeneraci mezi dvěma starty, patřil i dnešní den k hodně obtížným.  Tento závod ovládly německé závodnice – na prvním místě skončila Lisa Brennauerová, o pouhé 4 s horší čas měla zkušená Trixi Worax. Třetí místo patřilo Alene Amialiusi (BLR), která si tak upevnila vedoucí pozici v průběžném pořadí.
V boji proti chronometru ukázala sílu Zuzana Neckářová, se ztrátou jedné minuty a 14 s za vítězkou, skončila na velmi solidním jedenadvacátém místě. O 23 s pomalejší jízdu přehledla Jarmila Machačová a skončila tak jako druhá nejlepší z českých reprezentantek.
Zuzana Neckářová si díky časovce polepšila v celkovém hodnocení jí patří 24. místo. O jedno místo zpět a  pouhé 2 s za ní je juniorka Nikola Nosková.

Martina Růžičková na startu časovky
Juniorka Nikola Nosková je ve stoupáních velmi silná

Odpolední závod nebyl rozhodně v odpočinkovém tempu -průměr vítězné Kanaďanky, Karol Ann Caual, byl 36,2 km /hod. Velmi aktivně Martina Růžičková, která byla hned ve dvou únicích. Škoda, že nakonec byly oba ataky dojety celou skupinou, česká reprezentace mohla získat pěkný etapový výsledek.  Nakonec závodní pole po vteřinách nadělilo až závěrečné stoupání.  Vrchařské předpoklady ukázala znovu Nikola Nosková, která ač věkem juniorka, zvládá etapový závod po fyzické stránce opravdu výborně.

Zítra čeká závodnice závěrečná etapa – okruhový závod městem v délce 100 km.

 

Výsledky : časovka
1. Breauer Lis, GER              0:17:46
2. Worax Trixi, GER              0:17:50
3: Amialiusik Alena, BLR       0:17:56

Výsledky 4.etapa
1. CANUAL Karol-Ann, CAN    1: 45 : 23
2. AMIALIUSIK Alena, BLR      1: 45 : 54
3. BUJAK Eugenia, POL           1: 45 : 55

Autor: KajaP

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková