Silničářky bojovaly o medaile v Baku – Neckářová se zlomenou klíční kostí dokončila v třetí desítce.

Na Evropských hrách v Baku se bojovalo mezi silničářkami o první sadu medailí. Časovku jednotlivkyň na 25,8 kilometrů zcela suverénně ovládla Nizozemka Ellen Van Dijk, když trať projela rychlostním průměrem 47,8 km/hod !

Evropské hry v Baku jsou již v plném proudu. A ať už je národní sportovní svazy vnímají jakkoliv, pro závodníky samotné jsou prestižní záležitostí. Kdo by se nechtěl zapsat jako historicky první vítěz ve své disciplíně ! Naše bikerky už mají závod za sebou, o jejich výsledcích jsme informovali v pondělí.. Dnes čekal první vstup do souteží silničářky, za české barvy nastoupila na start Zuzana Neckářová.

Zuzana Neckářová společně na tréninku s bikerkou Barborou Průdkovou
Zuzana Neckářová společně na tréninku s bikerkou Barborou Průdkovou

 

V předvečer závodu o svých pocitech napsala: „Atmosféra v Baku je super, pro mě je to celkově vše tady úžasný a nezapomenutelný zážitek.  Počínaje národním týmem, péčí o nás, přes servis ve vesnici – kde je vše, na co si člověk vzpomene“ popsala Zuzka své dojmy z její dosavadní největší sportovní akce. K závodu samotnému dodala: “Trať časovky je hodně těžká, je to víceméně  rovina, konec trochu technický. Ale největší boj bude s větrem, fouká tu pravidelně boční a silný vítr.  Co se týká konkurence, tak je nás sice jen 30, ale je to těžce našlápnutý, v podstatě výběr jen těch kvalitních závodnic“ doplnila Zuzana.

Zuzka si ale  vybrala obrovský kopec smůly!! “Po prvnim kilometru jsem v zatáčce měla rychlý defekt předniho kola, no a já nevybrala zatáčku a zbourala plůtky. Vše se stihlo vyměnit rychle, měla jsem pokřivený řiditka, ale hlavně hlava mi asi vypla nohy a i když jsem se snažila, tak to nejelo…teď sedim na pokoji, mám ruku v ortéze a zlomenou klični kost. Všechno špatně.”  Taková zpráva nám od Zuzky přišla z Baku.

Podle mě, potom všem , vůbec dokončit a nebýt poslední je veliký výkon, který zaslouží uznání. Časovku dokončila na 27. místě!.
Přejeme brzké uzdravení !

Časovku jednotlivkyň na 25 kilometrů zcela suverénně ovládla Nizozemka Ellen Van Dijk, když trať projela rychlostním průměrem  47,8  km/hod ! O více jak půl minuty zaostala ukrajinská závodnice Gana Solovei, bronz brala krajanka vítězky, Annemeik Van Vluetten.

Video přímo ze závodu…

 

https://youtu.be/_vMkGxxgcF8

Autor: Kaja P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková