SP v cyklokrosu za účasti tří českých reprezentantek. Nejlepší Havlíková na 11. místě.

Těsně za první desítkou skončila v čtvrtém díle SP v cyklokrosu Pavla Havlíková

O víkendu pokračoval již čtvrtým dílem seriál Světového poháru cyklokrosařů, závodilo se v belgickém Namuru a nechyběly ani české reprezentantky, v čele s naší nejlepší, Pavlou Havlíkovou. Té se nedařilo tak, jako v předchozích závodech, skončila těsně za první desítkou.

“Celý tento víkend jsem nebyla zdravotně zcela v pohodě, pokouší se o mě nějaká choroba. Už včera v závodě BPost v Antwerpách to nebylo ono, ale brala jsem to jako rozjetí před dnešním SP v Namuru. Dneska jsem nechala na trati úplný maximum, ale když nejsi v pohodě, zázraky se dělají těžko. I přes to, je 11. flek mým nejlepším výsledkem na této trati, tak aspoň trochu útěcha. Mám týden na to se dát do kupy, 26. se je SP v Zolderu, tam chci být už v pohodě. Krosová sezóna nenahrává moc delšímu odpočinku, závody jsou každý týden. Je to hlavně o dobré regeneraci a ubránit tělo před chorobami. Snad se mi vše zdárně podaří ..” okomentovala své vystoupení Pavla.

Její ztráta na vítěznou britskou závodnici Nikki Harris, byla slabě přes dvě minuty.
O další tři minuty později projela cílem na 36. místě Martina Mikulášková a na 38. pozici juniorka Nikola Nosková, obě závodnice od sebe dělilo 12 vteřin.

Výsledky:
1. Nikki Harris (GBR, WZV Telenet Fidea) 42:15 min.
2. Caroline Mani (FRA, Raleigh Clement) +0:10
3. Eva Lechner (ITA, Colnago Südtirol) +0:32
………
11. Pavla Havlíková +2:08
36. Martina Mikulášková +5:11
38. Nikola Nosková +5:23.

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková