Pavla Havlíková celkově ovládla Švýcarský pohár v cyklokrosu

Pavla Havlíková si druhým místem v sobotní závodě v EKZ Cross Tour, v Meilenu zajistila celkové vítězství v Švýcarském cyklokrosovém poháru.

Po pátém místě v Novoročním závodě BPost Bank Trophee v Baalu včera Pavla Havlíková (MRM Avalon) dojela druhá v závěrečném pátém dílu Švýcarského poháru EKZ CrossTour a to jí bohatě stačilo k celkovému prvenství. Tři z pěti závodů česká reprezentantka vyhrála a dvakrát skončila druhá, celkem nasbírala 460 bodů, zatímco druhá Sina Frei ze Švýcarska pouze 348.

Na bahnité trati byla dnes nad její síly bikerka Eva Lechner (ITA, Colnago Südtirol), která projela cílem před českou závodnicí o 1:18 minuty. “Já včera jela těžký závod na blátě a potom jsem se přesouvala z Belgie do Švýcarska, zatímco Eva včera nic nejela. To se pochopitelně projevilo. Sice jsem s ní zkoušela jet, ale v technice na blátě měla více sil a byla rychlejší, já jsem navíc několikrát skončila na zemi. Hlavní pro mě bylo ale uhájit celkové prvenství a to se povedlo, navíc druhé místo také není špatné,” řekla Pavla Havlíková.

Zdroj: mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková