Pavla Havlíková skončila v celkovém pořadí SP v cyklokrosu na 8. místě

Včera se jel závěrečný díl SP v cyklokrosu, rozhodovalo se i o celkovém pořadí….

Závěrečný díl Světového poháru v cyklokrosu hostilo nizozemské Hoogherhaide, rozhodovalo se nejen o dílčím výsledku, ale také o celkovém pořadí letošního ročníku. Pavla Havlíková se v závěrečném závodě příliš nedařilo, 17. příčka patří mezi její nejhorší umístění, ale přesto jí v celkovém hodnocení seriálu patří pěkné 8. místo.

“Nebyl to příliš povedený závod, důvod k radosti ze 17, místa není. Ale už před závodem jsem se necítila ideálně, únava z předešlého dne byla znát. Trať byla oproti minulým rokům z velké části změněná – rychlá s bahnitými pasážemi a dlouhými schody. nechala se slyšet Pavla, která měla i v sobotu závodní program.

V loňském roce skončila Pavla v hodnocení SP na 14.místě, druhou příčku opanovala Katka Nash. Letos je Pavla českou cyklokrosovou jedničkou. ” Osmé místo není špatné, ale mířila jsem trošičku výš. Nicméně – je to sport, jede se dál ” zhodnotila Pavla své účinkování v rámci světového poháru.

Vítězkou se stala belgická hvězda, šestadvacetiletá Sanne Cant,  před Italkou Evou Lechner, letos závodící za tým Luna Pro,  a zkušenou britskou závodnicí, třicetiletou Nikki Harris.

Pořadí ostatních českých závodnic:
21. Nash 60, 27. Nosková 42, 44. Mikulášková 14, 46. Czeczinkarová 13

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková