CRATONI Miuro a AllRide. Německá preciznost pro každého.

Chcete si pořídit novou přilbu na kolo? Představujeme dva modely německé značky Cratoni,…

O tom, že nejdůležitější součástí vybavení každého cyklisty je cyklistická přilba, už asi nepochybuje nikdo. A i když stále nepatří mezi povinné vybavení dospělých, procento těch, co podceňují její funkci a na kolo vyrazí bez ní, se neustále snižuje. A co je stejně pozitivní, skutečně pestrá nabídka značek, modelů i barev, kdy si vybere úplně každý.

Hlavní zásady, jak vybrat správně přilbu na kolo, si můžete připomenout v našem starším článku. Dnes vám představíme dva modely, které užijete v terénu. Jsou z dílny německé značky Cratoni, jejíž historie sahá do r. 1985, tedy do doby, kdy nošení přileb nebylo až tak rozšířené. Od té doby se italsky znějící značka Cratoni  stala globálním pojmem a nabízí produkty s nejnovějšími technologiemi, pro profesionální i pro amatérskou cyklistiku.

CRATONI Miuro

PH

Bezpečnost a pohodlí – to jsou hlavní parametry této přilby, která je vyrobena In-Mold technologií, kdy je pěnový polystyren vstřikován přímo do skořepiny a výztuh, uzavřených ve formě. Díky tomu se totiž dosáhne velmi pevného a odolného celku.

Přilba Cratoni Miuro, v našem případě matném vybarvení burgundy-orange , má 20 ventilačních otvorů, odnímatelný kšilt, samozřejmostí jsou antibakteriální výstelky. Na přední části přilby je ochranná síťovina.

Pro pohodlí, i to, aby vám přilba perfektně sedla, můžete využít  Light fit systém, jednoduchý seřizovací mechanismus, kterým nastavíte výšku i stažení obvodu kolem vaší hlavy. Stahovací pásky mají zapínání na přezku, díky které můžete pracovat s délkou v rozpětí cca 1,5 cm, aniž byste musela měnit původní nastavení.

_MG_7077 PH

Kromě reflexních prvků je velkým bonusem Cratoni Miuro  integrovaná zadní  blikačka, které má k dispozici tři mody. Takže v případě nečekaně prodloužené vyjížďky do setmění, máte pomocníka pro váš bezpečný návrat při ruce.
Vybírat můžete z více barevných modifikací a i vzhledem k příznivé ceně patří tento model k  oblíbeným v kategorii bikových univerzálů.
Váha: 250g
Cena:  1899,- Kč

 

CRATONI AllRide

Tato přilba potěší příznivce all moutain bikingu. Při jejím vývoji byl kladen důraz na vyvážený poměr mezi váhou a zároveň poskytovanou ochranou. Cratoni Allride, vyrobená také technologií In-Mold, váží díky lehké konstrukci pouze 250g, má 13 ventilačních otvorů, které zaručí komfort odvětrání. Na přední části, přes čelní otvory, je ochranná síťovina.

Tvar Cratoni  AllRide respektuje požadavky na modely určené do terénu, její zadní část je protažená, aby ochránila zátylek, celkově působí kompaktním dojmem. Má také odnímatelný štítek a stejně jako u prvně jmenovaného modelu, stahovací pásky s přezkou.

O pohodlné a bezpečné usazení na hlavě se postará patentovaná technologie nastavení obvodu – Rapid Lock Systém.  Stahovací kolečko, které lze velmi snadno ovládat jednou rukou,  má reflexní logo a je připravené na upevnění blikačky. I modely Cratoni AllRide můžete vybírat z více barevných variant, námi představená přilba je v provedení red-white, matném provedení.
váha: 250g
cena: 1699,-Kč

Více o dalších modelech na mojekolo.cz

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková