Mallorco, otevři svou náruč….! Diář Dámy na kole I.

První díl dočasného blogu, který vás snad bude bavit….

Před časem jsme vás v našem článku lákaly vyzkoušet si jarní cyklo soustředění. Důvodů je spousta a každý si najde ten svůj důležitý. Od sportovního výkonu, přes společenský zážitek  až po aktivní relax. I já to tak mám…a při pokusu spočítat, kolikrát jsem už na Mallorce, ostrově cyklistům zaslíbeném byla, se dostávám vysoko nad číslo deset.  A jedu znovu….

Po roční pauze se chystám letos opět zdolat nějaké závody. No…tady je nutné zmínit,  že Kristova léta už mám dávno za sebou.  Sice i vrcholovou kariéru, ale tím spíš vím, co bych měla svému tělu dopřát, aby moje závodění nebylo jedním velkým trápením. Proto jsem se rozhodla  na jarní soustředění vyrazit a v teplejším klimatu nějaké kilometry natočit. Volba byla jasná – cyklistický ráj a místo mě dobře známé: Mallorca.

Pracovní vytížení (mnohdy spíš přetížení, protože se snažím pro vás psát co nejvíc, milé Dámy), mě dostalo do fáze vybírat víceméně formou lastminute akce.  V hlavě přibližný termín, sázka na prověřenou cestovní agenturu Nacesty.cz, která za dobu svého fungování  přepravila desítky tisíc lačných cyklistů, a …Boom, trefa do černého!  Super cena, super místo …odjezd za 5 dní. Buď teď a nebo nikdy!

Během 24 hodin vše zprocesované, teď jen nasadit dvojnásobnou pracovní forsáž, aby byl odjezd poklidný a s čistým stolem. Jdu hned vytvořit seznam nezbytných úkolů, systém je nadevše…je motivující jeden za druhým plnit a odškrtávat.

 Leč – člověk míní, život mění. Kdo by tohle neznal. Nebudu zatěžovat detaily, zmíním snad jen to, že se do mého notebooku vloudil agresivní vetřelec a jal se nakazit vše důležité. Paralizoval moje snažení držet se už tak přísného  pracovního plánu, ale i já jsem nezdolná.  A taky vím, že je dobré se obklopovat fajn lidmi, kteří v nouzi pomohou.

Po třech úmorných dnech je tu předvečer odjezdu a já si balím svoje cyklistické nezbytnosti do obří tašky a nechávám se pomalu unášet příjemným očekáváním nastávající dovolené.. …

S
Dres DNK nemůže chybět

 

Jak si zabalit za 20 vteřin 🙂

Pokračování již brzy….

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková