GHOST 2017 – proměny pro ženy. Postřehy, fotky, detaily.

Přinášíme malou ochutnávku novinek této německé značky, která má v dámské kolekci pro příští rok několik příjemných překvapení.

Naše první seznámení s novinkami GHOSTu  proběhlo na konci července, na jednodenní akci, přímo v  továrně, kam jsou zváni novináři i obchodníci. Fotoaparáty byly nažhaveny, cesta mířila rovnou do dámské sekce, kde se bylo na co koukat. Záhy nám jistě odpustíte i to, když budeme za novinku považovat třeba “jen” změnu designu, protože je pojatá globálně a je velmi povedená.

_MG_5181

DREAMR  X7 a 4 – novinka pro divoženky

Dva modely, které jsou od základu novinkou pro příští rok. Nově navržený dámský rám, v prvním případě jde o celoodpružené kolo pro all mountain, se zdvihy 150mm vepředu a 145mm vzadu, kolo je osazeno velmi sofistikovaným a také z hlediska údržby nenáročným tlumičem CANE CREEK Double barrel Inline Coil CS. Výrobce slibuje, že kolo si jednou pro sebe nastavíte a na řadu měsíců jste bez starosti.

1.

Dreamer 4 už míří na traily, s pružením je umírněnější, předek i zadní zdvih má 130 mm. Obě kola jsou na 27,5“ kolech a co je potěšující, v nabídce jsou oba modely už od velikosti XS.

LANAO v novém hávu

Napříč všemi modely Lanao, ať už od toho základního, jedničkového až po celoodpružený FS5, najdete jedno společné – poutavý design. Téma –  motýlí variace. A barvičky.  A k tomu samozřejmě nemohou chybět dresy a další  doplňky. Nic okázalého, každá kombinace má něco do sebe.

Lanao

SIZE SPLIT systém. Tahle novinka se také týká řady Lanao – to asi proto, abyste to při výběru měla opravdu komfortní. Jde o vzájemné překrývání velikostí kol u jednotlivých modelů, XS a S postavené na 27,5“, S a M na 29“. V případě Lanao 1 máte dva modely na malých, 26″ kolech, ale v téměř totožné specifikaci si můžete zvolit jak 27,5 , tak 29″ verzi. U vyšších modelů už ale šestadvacítky nehledejte.

Nově dámský HYBRIDERS

Trend rozšiřování flotily o elektrokola je tu. Pokud nechcete žádné unisex kolo, máte ho mít. Ghost nachystal dámské Lanao FS 8 anebo v hardtailovém provedení  Lanao 8,  plus samozřejmě levnější specifikace, výběr je celkem ze 7 modelů této řady. A samozřejmě i model známý již z loňského roku, Teru.

PPBD5363

U Ghost byla odtajněna další novinka, řada SQUARE, kde najdeme zástupce trekkingových, městských a krosových kol. A ani zde nechybí elektrokolo, na prezentaci byly představeno 5 modelů! Zatímco u řady Lanao to hraje barvami, v případě Square kolekce se designéři drželi utlumených tónů šedé, černé s nenápadným logem.

_MG_5248

Pozornost byla věnovaná i dětem, nadějným závodníkům a jejich rodičům, respektive jejich peněženkám. Na trh přichází model Lector v juniorském provedení na 26“ kolech, který ale bude možné výhledově přestavět na 27,5“, takže vám z něj dítko hned tak nevyroste a investice do parádního stroje se vyplatí.

dítě

Tolik základní novinky a nám už nezbývá, než se těšit na první testování a podrobné představení kol, které samozřejmě nebude chybět ani na našem webu.

Autor: Kája P.
Foto: Petr Bureš, redakce DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková