EUROBIKE Award – co hýbe cyklistickým průmyslem?

První den veletrhu patří tradičně také odtajnění oceněných produktů, které získaly ocenění a zlatý štítek Eurobike Award…

Nedílnou součástí cyklistického veletrhu je Eurobike Award – ocenění  produktů,které posouvají cyklistický průmysl novým směrem.  V letošním 25. ročníku Eurobike  bylo  472 přihlášených , z těch pak  šestičlenná odborná porota ocenila  51 inovativních produktů a udělila 12 zlatých medailí. Výrobky jsou výjimečné designem, nápadem, technickou inovací.  Zde náš výběr, který nás zaujal a k naší radosti jsme mezi TOP dvanáctkou našly i dámský produkt.

Elite – quick motion

valce male

Tyto válce jsou od Italské značky Elite, s ojedinělým designem  a praktickými detaily, jako jsou vynikající volně rotující válce a možnost složení do úsporného formátu, to byly důvody, které porotu přesvědčily, aby je zařadila mezi vítězné produkty. Když už se mučit, tak na hezké a dobře fungující věci, co říkáte..?

 

Giro – Factor  Techlace

giro maly photo final

Kombinace otočného zapínání se suchým zipem, dělá tyhle závodní boty rychle a perfektně nastavitelné. Kromě tohoto systému porota ocenila i materiál a provedení, díky čemuž získaly tyto boty plný počet bodů. K naší radosti důležitá informace- pro dámy jsou totožné, jen v bílém provedení. 

 

Lumen Labs – Lumos – helma

helma photo final

Helma Lumos od americké společnosti Lumen Labs má integrované velkoplošné přední a zadní světla přímo do helmy. Tuto inovaci porota ocenila, zejména pro přispění bezpečnosti na kole.

 

Bio Racer Epic Bishort

kalhoty maly

Dalším oceněným produktem jsou tyto „toilet friedly“ dámské kalhoty. Svým zipem na zadní straně, slibují/umožňují snadnější vykonání potřeby  – a že víme, jak to bývá složité. Takže pro příznivkyně kšandových kalhot další krok ke komfortu.

 

Elby City

city male

Elby je městské elektrokolo, které kombinuje čistý design s potřebami pro mobilitu v dnešní době. Díky svému unikátnímu 4-bodovému nastavitelnému konceptu velikostí  je vhodné  pro jezdce od 150 cm do 200 cm  a přizpůsobí se dokonce i  různou geometrií pro výšku jezdce.

Autor: Kaja P.
Foto: DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková