Kooperativa women team – v hvězdné sestavě a s vysokými cíli.

České cyklokrosové hvězdy už nemusí do zahraničí, vznikl první profesionální ženský tým …

Včera krátce před polednem byl oficiálně představen nový a ryze ženský tým Kooperativa cyclocross women team, v jehož čele stojí zkušená česká závodnice, Pavla Havlíková. Trojici pak doplňuje talentovaná Nikola Nosková a teprve 17 ti léta naděje, Elizabeth Ungermannová.

Společnost Kooperativa podporuje mládežnickou cyklistiku již řadu let, dlouhá léta působí v cyklistickém oddíle při sportovním gymnáziu Jablonec nad Nisou i trenér Miloslav Hollósi, který se na vzniku nového ženského týmu podílel. „Za tu dobu, co se pohybuji v cyklistice, mi vždy bylo líto, že nejlepší závodníci i závodnice nám utíkají do zahraničních týmů. Věřím, že to může fungovat i touto cestou a budeme mít úspěchy,“ řekl na tiskové konferenci a doplnil i myšlenku, že nově vzniklý tým může být i motivace pro budoucí maturanty, aby věděli, že juniorskou kategorií nic nekončí, že mají možnost pokračovat.

_MG_8763

Český tým s českými partnery

Velmi sympatická je i filozofie projektu, dámy budou reprezentovat Českou republiku nejen svými výkony, ale i produkty a vybavením, které je z velké části od domácích značek. A tak je uvidíte na kolech českého výrobce Favorit, který se po letech opět vrací na scénu, pro Pavlu Havlíkovou, která měří pouhých 150 cm, je už nachystán karbonový speciál. Mezi další partnery patří např. výrobce galusek Tufo, mladoboleslavská společnost Lawi, sportovní volnočasové oblečení Ostyle, tým podpoří i firma Evy a Luboše Lomových.

Chtělo to změnu…

Nejzkušenější z trojice, Pavla Havlíková, se vrací s mnoholetými zkušenostmi do České republiky a je připravena předávat cenné rady: „Pro mě to bylo takové náhlé rozhodnutí, spousta lidí se mě ptalo, co mě táhne do zahraničí, a tak mě vlastně přivedli k myšlence, proč nereprezentovat českou republiku v českém týmu? Zároveň je to pro mě možnost vrátit něco české cyklistice“, dodala trojnásobná mistryně republiky k rozhodnutí neprodloužit smlouvu v belgickém angažmá.

_MG_8725
Nový speciál pro Pavlu Havlíkovou

Cíle týmu jsou hodně vysoké, kromě medailového působení na české scéně, směřují své úsilí k Mistrovství Evropy v Táboře a světovému šampionátu. Ale zamíří i na Švýcarský pohár, kde v loňském roce dominovala právě Pavla Havlíková.

„Chtěly bychom minimálně obhájit, co se každé z nás podařilo urvat v minulé sezoně, i když to nebude jednoduché. Chceme být na stupních vítězů a chceme být vidět“, prohlásila odhodlaně Pavla i za své týmové kolegyně.

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková