Představujeme Vám: KASK kombinéza ZEBRA

Miluješ úlety, jsi akční na kole i v zimě a proháníš se ráda také na lyžích? Baví tě mít něco jiného, než dav ostatních? Tak si pořiď zebru!

Kombinéza Zebra je jedním z povedených produktů švédské značky Kask, kterou vlastní dva extrémní freerideři.  Vše, co pustí na trh je z jejich strany náležitě prověřeno v praxi. A stejně tomu bylo i v případě této kombinézy.  Dnes představujeme ale dámskou variantu, které nechybí jedna důležitá vychytávka pro komfortní užívání.  V tomhle kousku oblečení dopřeješ svému tělu teplotní komfort a rozhodně budeš středem zájmu všech, co tuhle spodní vrstvu uvidí.
mm

zebra -Kask- kalhoty
Kombinéza Zebra je vyrobená z merino vlny nejvyšší kvality.  Tento přírodní materiál si v poslední době získává velké množství příznivců a v některých sportech hraje prim před různými druhy umělých vláken.  Vlna merino pochází ze speciálně vyšlechtěných ovcí, žijících v chladných oblastech, proto je o hodně jemnější než tradiční vlna. Její vlákno je měkké na dotek, je hřejivější, prodyšnější a nezadržuje pachy.
                           

                                                     

Víte, že: označení pro  „merino“prádlo  je podle vyšlechtěného druhu Merino ovcí, z kterých  se jemná vlna získává? Původ má ve Španělsku, ale většina nyní žije v Austrálii a nejkvalitnější vlnu mají ovce
z Nového Zélandu, kde jsou tvrdší klimatické podmínky.

 

orez-2
Rukávy jsou prodloužené, chrání dlaň, díky otvoru pro palec se také nebudou shrnovat.

 

Právě z Nového Zélandu je materiál, použitý i na tuto ¾ kombinézu. Její využití začíná u sjezdového nebo freeridového lyžování, skialpů, ale užitek přinese i při zimním bikování nebo výletech na běžkách. Gramáž látky je 160, uváděná gramáž nesouvisí s jemností materiálu, ale informuje o tloušťce, resp. o použití gramů merino vlny na 1m čtvereční látky. Podle toho se i určuje využití produktu na první nebo druhou vrstvu. Obsah merino vlny je 100%, přesto je látka dostatečně pružná pro pohyb.
mm
mm
orez-zadek-zip

zebra-zip

 

Ta slibovaná vychytávka je dvousměrný zip na zadním díle. Díky němu se při nutnosti vykonat potřebu nemusíte složitě vysvlékat, stačí jen rozepnout obě strany a je to.Tento systém jste mohly již zaregistrovat u některých cyklistických kalhot s kšandami, v případě kombinézy, kterou využijete převážně v zimně, nám přijde užitečný dvojnásob.

 

oblicej-retus

 

KASK kombinéza Zebra má na předním díle dlouhý zip, samozřejmě překrytý, aby na těle nestudil a nijak nevadil. Rukávy i nohavice zakončuje široký a dostatečně pružný lem, samozřejmostí je i vysoký límec, který do zimní sloty prostě musí být.

 

Redakční tip: pokud máte obavy ze škrábání merino vlny, doporučuje se prádlo před nošením 2 – 3 x namočit a nechat uschnout, aby se zatáhla volná vlákna, která způsobují nepříjemné kousání. Praní bez aviváže je samozřejmostí, stejně tak i šetrnější odstředění.   

 

zebra-tricka
Pokud je pro vás kombinéza příliš, můžete mít jen pruhovanou půlku těla, v nabídce značky Kask je i tričko s krátkým rukávem nebo tenká mikina s kapucí.
Pokud vás proužky baví nebo chcete pořídit zebru jako dárek, zapátrejte na www.omoshop.cz.

 

Autor: Kája P.
Foto: redakce DNK

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková