Začíná noční dobrodružství, těší se Karla Štěpánová a další stovka bikerů

Dnes večer rozsvítí hostivařský lesopark bikeři, co propadli kouzlu nočního ježdění. Startuje čtyřdílný seriál TREK BIKE NIGHT…

Dny se rychle zkracují, nastal čas vytáhnout svítilny. Kdo hledá spřízněné duše a trochu adrenalinu k tomu, má jedinečnou příležitost. Dnes startuje již 6. ročník nočních závodů Trek Bike Night Series. Ať jste založením závodnice nebo spíš zážitková jezdkyně, můžete být součástí. Čeká vás bonus nevšedního zážitku, kdy se ponoříte do temného lesa na stezku, kterou třeba znáte z denních vyjížděk, tu teď budete zdolávat ve světle své čelovky. A pokud se necítíte na to postavit se na startovní čáru, můžete si vše užít jako divák. Závod má díky krátkým okruhům spád, a i přes všudypřítomnou tmu je na co se dívat.

TREK BIKE NIGHT

Co vás čeká?

Možná vás překvapí, jaké trasy nabízí pražský lesopark, konkrétně hostivařský, kde se odehrávají první dva závody ze čtyřdílné série. Tratě jsou situovány do krátkých, zhruba 4 kilometrových okruhů, jsou členité a technicky středně náročné. Třetí a čtvrtý závod pak zavítá do oblíbené destinace – na Točnou, kde se parametr finálového závodu jede jen na jeden (cca 20 km) dlouhý okruh, vedený po zdejších trailech.

Pro ženy pořadatelé vypsali motivační kategorie. Kromě těch dam, které si závod chtějí střihnout plnohodnotně (kat. Ženy Elite, bez rozdílu věku), je tu kategorie Ženy zkušené, kam spadají ty, které dosáhly věku 40+ a také maminky s dvěma dětmi. Těm určitě na trénink zbývá méně času….

Víte, že…pravidelnou účastnicí nočních závodů je Karla Štěpánová, naše špičková bikerka, která potvrdila účast i v letošním ročníku. Pánové si mohou poměřit síly a vy ostatní získat podpis úspěšné české závodnice, která patří mezi světovou TOP dvacítku!

Světlo nutností!

Tratě jsou označeny speciálními značkami, které doslova září při nasvícení vašimi reflektory. Přestože většinou nejedete osamocena, dobré světlo je nutností i pro vaši bezpečnost. Základem je světlo upevněné na řídítkách, hodí se i doplňkové, které si připevníte na helmu. 


Kam a kdy dorazit?

Trek Bike Night series 2016 má čtyři zastávky:

  1. závod – středa 4.10.2017, Praha – Hostivařská přehrada I
  2. závod – středa 11.10.2016, Praha – Hostivařská přehrada II
  3. závod – středa 18.10.2016, Praha – Cholupice / Točná I
  4. závod – středa 25.10.2016, Praha – Braník / Točná II

Prezentace od 17:30 do 19 hod, start hromadný v 19:30 hod

Více informací zde: www.omexym.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková