DNK tip na nákup. Craft o potu a pohodě

Dnešní pokoukání patří dvěma hodně atraktivním cyklistickým kompletům od švédské značky Craft…

Švédská firma Craft je celou svou historii spojena se snahou vytvořit lidskému tělu maximálně příznivé prostředí pro sportovní výkon a aktivní rekreaci. V nabídce najdete to, co potřebujete, ať už jste závodník nebo rekreační sportovec. Jedním podstatným pojítkem pro produkty značky Craft je pojem funkční, a je jedno, zda sáhnete po oblečení pro vrcholný výkon nebo jen pro aktivní relaxaci. Sečteno, podtrženo, při sportu se budete se cítit dobře a navíc vám to bude slušet. V našem DNK focusu máme dva komplety, které míří za cyklistkami, co kříží cesty v lese i na silnici.

CRAFT

Cyklodres CRAFT Velo Art

Tak nějak pod vlivem posledních dní, jak v nás ještě doznívají prožitky z Blindura, začneme představením freeridového kompletu Velo Art. Na první pohled upoutá neotřelá barevná kombinace, dres dostal do vínku efektní, veselý potisk, kde vedle různých a mnohobarevných asymetrických tvarů grafiku doplňují i drobné puntíky.

CRAFT Velo Art

Zvolený materiál je ideální pro nadcházející letní sezónu, je velmi jemný, pružný (nechybí tu příměs lycry), nabízí chladivý efekt a také velmi dobrou prodyšnost.

craft velo art

Dres Velo Art má detailně propracovaný střih, v podpaží najdeme odlehčené panely, které zvyšují ventilaci a podporují již zmiňovanou prodyšnost.

Craft Velo Art je opatřen středně dlouhým zipem, malý a ergonomicky tvarovaný límeček dobře přilehá na tělo, příjemné je i zakončení rukávů do širšího lemu. Střih dresu je volnější, má prodloužená záda, která jsou zakončena do širší manžetky.

CRAFT Velo Art

Zadní díl zdobí rafinovaná kapsa, která není klasicky trojdílná, jak ji známe ze silničních setů. Boční vstup do kapes je uživatelsky praktický, kapsy mají zároveň zakončení tenkými pružinkami, takže neodstávají.

Cena: 1 890 Kč

CRAFT Velo Art

Cyklošortky Velo Art

Dámské volné šortky z jemného a na omak hodně příjemného materiálu splňují trendy současného volného bikingu. Přítomnost 8% elastanu zajišťuje jejich dostatečnou pružnost, mají vnitřní odnímatelné boxerky.

Kalhoty jsou navlékací, pod gumou v pase mají elastické klíny, které zároveň drží kalhoty pevně v pase na svém místě. Na stehně je jedna skrytá kapsa, pod zipem je reflexní logo a proužky.

CRAFT Velo Art

Co stojí za pozornost, jsou vnitřní kalhoty a především zde použitá cyklistická vložka. Craft pečlivě volí ten správný druh cyklovložky pro to které užití. Volné kraťasy mají model Craft Infinity C4, ta je strečová ve všech směrech, střižená leaserem, má antibakteriální úpravu a anatomické tvarovaní specielně pro ženy.

Cena: 2 690 Kč

Craft Epress

Cyklodres CRAFT Empress

Pro všechny, co milují uhánět tou nejvyšší rychlostí, co potřebují dres vnímat jen jako druhou kůži, pro ty je tu vysoce technicky propracovaný komplet Craft Empress. Jeho „race“ charakter je poznat na první pohled, na dres použity 4 druhy materiálů různé hustoty, bočnice jsou z pružného elastanu, v podpaží je použitý materiál Mesh superlight, zajišťující dokonalé odvětrávání.

V designu se promítá i rafinovaná elegance, například díky zvolené černé barvě jako té základní a jemnému barevnému vzorku, který je na předním a zadním díle dresu a motiv se opakuje i na kraťasech.

Craft Epress

Dres Craft Empress má velice propracovaný střih, aby uživatelce opravdu padl na tělo, raglánové rukávy mají na zadní straně vsadku z Elastanu, aby byly pohodlné v každé cyklistické pozici. Dres má celorozepínací zip, podložený légou, na zadním díle najdete tři kapsy, k tomu jednu malou se zipem. Na bocích jsou další dvě malé síťované kapsičky, na skutečné drobnosti. Jejich zakončení slabou pružinkou s logem Craft je funkční, ale i estetický detail. Podobným designovým detailem je například ozdobné poutko za krkem.

Craft Epress

Při pečlivém prohlédnutí objevíte další drobné detaily, jako je otvor na sluchátka v zadní kapse, vnitřní silikonový proužek na lehce prodlouženém zadním díle nebo reflexní logo na kapse.

Craft Epress

Cyklistické kalhoty CRAFT Empress

Ani cyklistické kalhoty z kompletu Craft Empress nezaostávají svou kvalitou. Dámský střih, kratší nohavičky, odepínací šle a efektní barevný potisk konců nohavic. Jsou vybaveny vysoce kvalitní cyklistickou vložkou Craft Infinity C2, která se skládá z 2 typů pěn o různé hustotě a tloušťce a samozřejmě je elastická, bezešvá a antibakteriální.

Při prvním oblečení se z nich stanou ty největší favoritky vašeho cyklošatníku.

 

Opět tu najdeme více druhů materiálu, Lycru Sport Energy s kompresní funkcí, na bocích se speciální úpravou pro zvýšení prodyšnosti. Konce nohavic tvoří vysoký pružný lem, zdobený barevným potiskem. Komu se na pohled zdá, že bude pro svou výsku při nošení nepohodlný, opak je pravdou! Konce nohavic jsou navíc z rubu opatřeny jemným silikonovým potiskem.

 

Craft Epress

Náležitě prodyšné šle, kde je použitý materiál Mesh v kombinaci s perforovanou pružnou gumou, potěší nejednu cyklistku, jsou totiž rozepínací. Důmyslně pořešeno, kdy si délku šle sama určíte zastrčením spony do jednoho z pevných tunýlků na kšandě.

U dresu u kraťasů je od výrobce také garantovaná ochrana před UV zářením, specielní úprava Cold black vám pak nabídne chladivý efekt.

Cena: 2 890 Kč

Info o dalších modelech a barevných kombinacích najdete na stránkách dovozce craft.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková