Svěťákové střípky #1

Zajímavosti z kola i mimo něj, zachycené naším objektivem…

Přestup roku v ženském pelotonu byl ten Jolandy Neff, kdy opustila polský Kross a stala se členkou Factory Trek Teamu. A ani tady nezůstala osamocena, co se kamarádství týče. V Krossu to byla Maja Wloczszowska, v novém týmu se Jolanda druží s Emily Batty. To, že si mají stále o čem povídat dokládá tento záběr z rozjíždění na trati Short Tracku. Holky prokecaly celých 20 minut tréninku, nerozhodily je ani skoky přes klády.
A ještě jednou Emilka. Vloni zažívala sezónu snů, jela na vlně úspěchů, dařilo se vše. Letos je to zatím hledání formy. Zkušená bikerka v tom má ale jasno. " Vloni jsem měla skvělý rok, ale obětovala jsem tomu úplně všechno, teď si tělo vybírá svou daň, hodně jsem ho vyčerpala. Člověk musí spadnout dolů, aby mohl zas stoupat vzhůru". Emily zůstal krásný úsměv, jen oči jsou trochu posmutnělé, umístění na umístění na konci čtvrté desítky přeci jen zvyklá není.
Tahle fotka snad ani nepotřebuje komentář. Karla Štěpánová se rvala o každé místečko a v závodě nechala maximum. Česká lvice nakonec finišovala na třiadvacátém místě.
Dřív byly potřeba v dílně mechanika šroubovák a kleště, teď je prioritní přévod elektrického proudu. V ženském týmu Ghost, kde je pětice závodnic a každá z nich měla na svém biku dvě baterie to rozhodně platí.
Úsměv Annice Langvad dlouho nevydržel. Po nepovedeném Albstadtu si v Novém Městě, kde 3x za sebou dokázala zvítězit, chtěla spravit chuť. Dopadlo to úplně jinak. Short Track byl trápením, do cross country nakonec nenastoupila. Hledá formu, lze jen spekulovat, do jaké míry ji vyčerpala náročná kombinace Cape Epicu, několika silniční závodů ze světové série WW Tour. Každopádně držíme sympatické Dánce palce, ať je brzy zpět.

Vysočina Aréna zažila v ženské kategorii americkou dominanci. Vítězství v Short Tracku, v kategorii do 23 let a samozřejmě v podání Kate Courtney i v elitě. Není divu, že se k fan clubu přidal i maskot SP v NMNM.

Jak výstižné.
Na detailech záleží. Už tušíte, čí pak je to tretra? Malá nápověda, zachyceno před elitním závodě žen.
Ne vždy jde všechno podle plánu. Ale odhodlání závod nezabalit čeští fanoušci náležitě odměnili bouřlivým povzbuzováním.
Nová atraktivní pasáž na okruhu v NMNM lákala jak fanoušky, tak fotografy.
Čekání na hvězdy a na nejlepší záběr.

Nové Město zažilo mnoho příběhů. Jedním z těch silných je návrat olympijské vítězky Jenny Rissveds. Po dvouleté pauze, kterou Jenny potřebovala ze zdravotních důvodů, se vrací silnější. Ne snad výkony, tam ji ještě spousta práce čeká. Jezdí za vlastní tým, je globální ambasadorkou značky Specialized a pracuje na charitativním projektu pro děti. 

Původní plán na vstup do Světového poháru byl až v polovině sezóny, ale nakonec se rozhodla v Novém Městě startovat. Jak uvedla v rozhovoru, zdejší trať miluje, je tu vždy skvělá atmoséra, tak proč to nezusit. Jenny, díky za to a vítej zpět!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková