SP Tábor: Katka Nash vyrazí na nové značce kola, po závodě chystá autogramiádu

V sobotu se v Táboře sejde světová cyklokrosová elita, dres vedoucí závodnice veze Katka Nash…

Kateřina Nash dnes po 13. hodině přiletěla do České republiky, aby se v sobotu postavila na start čtvrtého dílu SP v cyklokrosu. A bude to s velkou parádou, česká reprezentantka je totiž vedoucí závodnicí v průběžném hodnocení a poveze bílý dres lídra seriálu.  

Katka letos absolvovala tři desítky závodů, v různých disciplínách, ale téměř všechny ve Spojených státech, kde dlouhodobě žije.  Do kolotoče SP v cyklokrosu 2019/20 vstoupila druhým a prvním místem v závodech, které hostilo Iowa City a Waterloo. Pak přidala 7. místo, už na evropské půdě, ve švýcarském Bernu. Teď ji čeká boj před domácími fanoušky. Katka se netají tím, že právě atmosféra táborského závodu ji dokáže vybičovat k maximálnímu výkonu.

Závod žen je na programu v 13 hodin, dopoledne patří juniorům a mužům do 23 let, mužská elita pak v 14:30h. Katku čeká také první start na novém kole, tým Clif Bar po mnoha letech opouští španělskou Orbeu a od r. 2020 bude celá sestava jezdit na americké značce Specialized.

Fanoušci Katky Nash mají také příležitost setkat se s ní přímo v dějišti poháru, při autogramiádě. Ta se uskuteční v expo zóně ve stanu časopisu Velo od 15 hod, tedy zhruba od poloviny průběhu závodu kategorie Muži Elite.

Vedle Kateřiny Nash budou na startu i další závodnice, v čele s úřadující mistryní ČR Pavlou Havlíkovou, která před rokem svedla boj s Katkou až na cílovou pásku a vybojovala umístění v top ten.

Nominace:

Kateřina Nash, Pavla Havlíková, Nikola Bajgerová, Tereza Švihálková, Jana Czeczinkarová, Elizabeth Ungermanová, Tereza Vaníčková, Kamila Janů, Karolína Bedrníková (juniorka), Aneta Novotná (juniorka)

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková