Vrchol domácí cyklokrosové sezóny je tu. Získá Havlíková rekordní 7 titul?

Domácí cyklokrosová elita míří do Jičína, v neděli se bojuje o tituly…

Vůbec poprvé v historii 69 republikových šampionátů se o medaile cyklokrosaři utkají v pohádkovém městě Jičíně.

V neděli 12. ledna 2020 se o tituly poperou závodníci ve třech kategoriích, z nichž nejvýraznější zápis do análů by mohla pořídit Pavla Havlíková. Kdyby se jí totiž podařilo obhájit domácí mistrovský titul, zařadila by se po bok Zdeňka Štybara a Radomíra Šimůnka staršího, sedminásobných držitelů titulu Mistr ČR.

Trať šampionátu se nachází v lesoparku Čeřovka je téměř v centru Jičína. Raritou je, že vede i na „střeše“ bunkru, který byl stavěn jako protiatomový kryt. A při mistrovském závodě právě v tomto místě bude zdvojené depo.

Okruh je dlouhý 2600 metrů s převýšením 70 metrů se dvěma stoupáními. Trať je perfektně přehledná, z jednoho místa mohou diváci vidět jezdce pětkrát, neustále budou mít přehled co se na trati děje,” říká ředitel závodu Petr Kordík a přidává, že pro prvních 999 diváků se vstupenkou za 70 Kč je připraven párek a pivo zdarma.

A jak se na závod nachystala obhájkyně titulu Pavla Havlíková?

„Na mistrák se moc těším, chci si ten závod náramně užít, jako každý závod. Letos jedu pro svou babičku. Tahle báječná žena oslavila v sobotu své 92. narozeniny a v pondělí 6.ledna nás opustila.

Jinak moje příprava proběhla celkem bez problémů, tak se není na co vymlouvat. Trať znám z minulých let, líbí se mi. Prý doznala drobných změn, to zjistím až v sobotu odpoledne. Dřív se na trať nechystám. Popravdě jsem startovní listinu ještě neviděla, nevím, kdo přesně do Jičína dorazí. Ale určitě se o bednu budou chtít poprat Nikola Bajgerová, Tereza Vaníčková, Tereza Švihálková a mladé juniorky. Jediné, na co se netěším, je start docela brzy dopoledne, je to na mě hodně brzy,“ posteskla si Pavla.

 

Ženy vyrazí na trať už v 9.45,  v 11.00 pak muži Elite a muži U23. Oba závody přenáší Česká televize.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková