Helmy na kolo jsou důležitým ochranným prvkem pro každého

Když na kole, tak bezpečně! Tohle heslo by mělo platit beze zbytku, není důvod nemít ochranné pomůcky, byť je tedy zákon plnoletým cyklistům přímo nepředepisuje

Bez ohledu na věk, bez ohledu na zkušenosti – každému z nás se bohužel může stát, že se stane účastníkem dopravní nehody, ať už to bude v autě nebo na horském kole. Pokud je podceněno ochranné vybavení, tedy airbagy, bezpečnostní pásy nebo cyklistická helma, je jasné, že může dojít i k vážnému úrazu. Toto vybavení by mělo sedět na výbornou, proto měřte obvod hlavy, kontrolujte tvar přilby, a především si pak buďte vědomi faktu, že v tomto sortimentu není radno šetřit.

Kvalitní ochranná pomůcka s řadou doplňků

Když na kole, tak bezpečně! Tohle heslo by mělo platit beze zbytku, není důvod nemít ochranné pomůcky, byť je tedy zákon plnoletým cyklistům přímo nepředepisuje. Ve státech EU dojde každoročně k více než půl milionu poranění hlavy po nehodě na jízdním kole. Statistika je tedy více než výmluvná a jistě není třeba dodávat, že nebezpečí číhá vlastně všude, nejen v nepřehledném terénu nebo tam, kde je hodně hustý provoz. A podle čeho helmy na kolo vlastně vybírat? Na jaké otázky se zaměřit, pokud chceme zvolit opravdu dobře?

Helma musí v první řadě výborně padnout

Neměla by vás tlačit, současně není důvod, aby byla příliš volná – správná velikost je mnohem důležitější než při výběru oblečení. Skutečně klíčová je také otázka odvětrávání, jde o pohodlí při nošení zvláště v parných letních dnech. Pevná konstrukce, a přitom nízká hmotnost, tak, aby hlava nebyla zbytečně zatěžována, toť další důležité téma. Bez certifikátu bezpečnosti byste helmu také neměli zvažovat, neboť takový model nenabízí jistotu spolehlivé ochrany před nárazem.

Bluetooth helma na kolo přinese také řadu zajímavých doplňků, například možnost poslechu hudby během jízdy nebo LED světelnou signalizaci. Prohlédněte si aktuální nabídku tohoto sortimentu na cel-tec.cz!

Autor: Komerční prezentace

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková