Craft se spojil s designovým studiem a přináší kolekci na gravel i traily

Do lesa, na výlety, do města…volně a pohodlně, stačí vybrat

Pohoda na gravelu nebo lehce adrenalinové zážitky na trailech – obojí se těší stále větší oblibě. A tak se není čemu divit, že na tyto aktivity nabízí nejedna značka funkčního oblečení své speciální kolekce. Pozadu nechtěl zůstat ani švédský Craft, který už dávno necílí v zimě pouze na běžecké lyžování a v létě na silniční cyklistiku. 

I když jejich kolekce v klasickém obepnutém střihu, každoročně designově velmi povedené (o vysokém standardu kvalitních materiálů není třeba psát), dominují cyklistické nabídce. Jenže pohodlí i praktické vlastnosti volného oblečení oslovilo mnohem širší skupinu cyklistek a tak si svou pozici i u Craftu postupně rozšiřuje. Dnes vám představíme jeden komplet s dvěma variantami dle švédských designérů.

Cyklodres CRAFT ADV HMC Offroad

Volné dresy mohou držet základní vlastnosti toho klasického, jen se rozvolní jejich střih. A takovým zástupcem je varianta modelu Craft ADV Offroad. Jde o dámský, technicky propracovaný cyklistický dres z unikátní kolekce vyvinuté ve spolupráci s britským studiem The Handmade Cyclist. Jejich silniční dresy sklidily velký úspěch už v loňském roce, letošní designy jsme vám představily před časem. Studio přijalo i výzvu nabídnout něco originálního i pro gravel či freeride.

Základním materiálem je recyklovaný polyamid, s 9% příměsí elastanu. Střih je hodně propracovaný, aby kopíroval ženské linie, ale zároveň nabízí dostatek volnosti (modelka má velikost M). Rukávy jsou vsazeny klasicky, ale díly trupu jsou přizpůsobeny tak, aby dával volnost pohybu i v ohnuté cyklistické pozici.

Dres má na zadním díle tři standardní kapsy, k tomu je střední navíc vybavena ještě jednou malou, ta je ze vzdušné síťoviny, na zip a zdobí ji reflexní proužek.  Tím ale s kapsičkami nekončíme, ještě jedna malá je na předním díle.

Sympatickým detailem jsou silikonové proužky na ramenou, které slouží k tomu, aby vám neklouzaly popruhy od batohu.

Výrobce také slibuje, že dres je z rychleschnoucího materiálu, který nabídne zároveň chladivý efekt. Vynikající věc do horkých letních dní.

Dvě barevné kombinace v modrých odstínech, světlejší a syté.

Dres Craft ADV Offroad

Dres Craft ADV Offroad je další varianta pro gravel či trailové ježdění. Jeho výrazné cihlově-černé provedení skvěle sedí k trendům gravel módy. Vícepanelový střih předního a zadního dílu designéři využili k nakombinování barev, které jsou pro dres použity. Výsledkem je, že opticky zeštíhlují postavu.

Dres jinak využívá všechny funkce i vychytávky, jako varianta ADV HMC.

Cyklodres CRAFT CORE Offroad XT

Dámský cyklodres CRAFT CORE Offroad XT je zástupcem zcela volného střihu. Přesto i není dres, určený pro trailové ježdění nebo enduro střižen jako „obyčejné“ tričko.

Na první pohled zaujmou prodloužené rukávy, které končí těsně na lokty. Dávají tak dostatečnou vzdušnost a zároveň ochranu při odvážnější jízdě. Pokud si majitelka vezme chrániče, tak jejích šíře nebrání usazení i pod rukáv.

Materiál je jemný polyester, výrobce uvádí, že pro přední díl byl použitý 100% recyklovaný. Zadní část je vzdušnější a má prodlouženou délku. Oba díly jsou v dolní části na bocích střiženy, spodní lemy střižené do oblouku.

Dres CRAFT CORE Offroad XT má výstřih do V, na předním díle je decentní logo značky, ve stejném odstínu i na jednom z rukávů.

Cyklokraťasy ADV Offroad XT

Do sady Craft nabízí dámské šortky ADV Offroad XT s odnímatelnými kalhotami s antibakteriální vložkou.

Použitý materiál jer na omak odolný, ale nijak hrubý. Důležitý je 12% podíl elastanu, což zaručuje dostatečnou pružnost kalhot. Pohodlí při nošení má zajistit i propracovaný střih. Nohavice jsou z čtyř dílů, na jejich vnitřní a zadní straně jsou laserem vyřízlé perforace pro potřebnou ventilaci.

Kalhoty mají široký pas, který je v bederní oblasti zvýšen. Optimální utažení do potřebného obvodu umožňuje Velcro pásek. Jde o širokou pružnou gumu, která je pevně uchycena ve středu zadního dílu. Její oba konce jsou na suchý zip, díky kterému lze změnit obvod až o cca 7 centimetrů na každé straně.

Zapínání je na zip a dva druky, podpořené dalším suchým zipem. Na pravé nohavici v oblasti stehna je kapsa na zip.

Volné kraťasy ADV Offroad XT mají odnímatelné vnitřní kalhoty s velmi kvalitní cyklistikou vložkou kategorie C4. Craft přizpůsobuje volbu vložky vždy podle určení jednotlivého produktu, tomu odpovídá polstrování v sedací i okrajové části. (o selektoru cyklistických kalhot dle tipu antibakteriálních vložek jsme psaly zde).

Dobře zvolené volné kraťasy mají často i civilní vzhled, takže se v nich můžete cítit skvěle i při cykloturistických výletech, které kombinujete s návštěvou restaurace nebo nějaké historické památky. Craft nabízí provedení ve dvou variantách: černé a oranžové, která dokonale ladí k volnému dresu.

Informace o dostupných barevných variantách a velikostech najdete na stránkách českého zastoupení  značky Craft.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková