Nadějná juniorka Simona Spěšná odložila dres a stala se na den modelkou

Prací sportovce není jen trénink. Zajímavou zkušenost má za sebou juniorka Simona Spěšná, která se stala tváří série lifestyle fotografií pro značku Superior

Kariéra závodního cyklisty není jen o blátě, potu a neúprosném tréninku na závody. Simona Spěšná, úspěšná česká juniorská reprezentantka a členka mezinárodního Švýcarského týmu jb Brunex Superior Factory Racing při focení lifestyle fotek v Praze ukazuje, že je především o radosti ze života.

Vycházející hvězdu české cyklistiky, Simonu Spěšnou, jezdící na kolech značky Superior čeká jeden z vrcholů sezóny v rámci Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Po měsících tvrdého tréninku a mnoha zahraničních soustředění pociťuje zvyšující výkonnost. Tu potvrdila skvělým pátým místem v závodě Světové juniorské série v německém Albstadtu. Simona však ukazuje, že cyklistika není jen o tréninkových dávkách a najetých kilometrech, ale také, jako v ostatních sportech, o duševní pohodě, bez které se závodník neobejde. Do svého programu tak zařadila focení, které ukazuje, že cyklistika není jejím jediným koníčkem. umístěné v Expo zóně také Simona Spěšná, která se ráda vyfotí s fanoušky.

 

„Kolu dávám maximum od malička. Táta mně k němu vedl a stále je mým velkým vzorem. Nechci však být zaseknutá jen v cyklistické bublině. Je mi 17 let a mám ráda běžné věci jako moji vrstevníci. Poslední dobou se docela zajímám o módu a ráda v ní experimentuji. Myslím si, že mít i jiný koníčky, při kterých si člověk může, zejména psychicky, vydechnout je pro sportovce velmi důležité. Většina sportovců se svými koníčky netají, můj není zas tak neobvyklý.

Je zajímavé vidět nás závodnice v zázemí, kdy si sundáme přilby a nahodíme jiné boty, než cyklistické tretry. Móda a sledování nejnovějších trendů mě dost baví, člověk na chvíli vypadne ze stereotypu. Focení, které probíhalo na Karlíně v Praze jsem si opravdu užila a stylistka Lenka Koutníková mi pomohla rozšířit mé módní obzory. Nyní mě čeká jeden z vrcholů sezóny, kde se chci před domácím publikem ukázat a doufám, že nás co nejvíce fanoušků přijede podpořit a udělají tu pravou atmosféru, která ke Světovému poháru v Novém Městě na Moravě neodmyslitelně patří,“ uvádí Simona Spěšná.

Světový pohár v Novém Městě na Moravě se koná od 13. do 15. května ve Vysočina aréně. Česká značka kol Superior si připravila bohatý doprovodný program pro fanoušky, kteří se budou moci potkat se závodníky týmu jb Brunex Superior Factory Racing nebo vyhrát zajímavé ceny. V neděli 15.5. přijde do zázemí značky umístěné v Expo zóně také Simona Spěšná, která se ráda vyfotí s fanoušky.

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková