Simona Spěšná je mistryní Evropy v short tracku

První start a hned titul! Juniorka Simona Spěšná zvládla domluvenou taktiku a porazila favorizované Švýcarky

Evropský šampionát horských kol pro juniory a kategorii do 23 let, jež hostí portugalská Anadai dnes zahájily premiérově boje o modrobílé dresy v Short Tracku. Hned v prvním startu získala česká závodnice Simona Spěšná zlatou medaili.

Zvládla závod i po taktické stránce a ve finiši za sebou nechala obě favorizované Švýcarky.

“Na závod jsme se strašně moc těšila, protože trat se mi tu moc líbí, jak na cross country, tak i na short track. Navíc vyšlo počasí, bylo tak akorát, nebylo úplný horko.

Jelo se hned od začátku na doraz, pak naštěstí ve třetím kole holky trochu zpomalily, což mi vyhovovalo, že jsem se mohla trochu vzpamatovat,” popsala Simona úvodní kilometry závodu.

“Vyjela jsem i na chvíli dopředu, abych to trochu zbrzdila. Pak nastoupila Monique Halter, tak jsem zkusila odjet s ní, ale zas nás bohužel holky sjely. Do posledního kola nás zas byla šestičlenná skupina.

Do posledního sjezdu jsem šla z druhého místa, i depem jsem projížděla druhá, pak už zbývala poslední šance, kde šlo předjet. To jsem před závodem řešila s taťkou. Tak jsem to zkusila vzít vnitřkem ve výjezdu, tím jsem se dokázala dostat před Leu Huber a udržela to až do cíle! Jsem nadšená, je to báječný a jsem ráda, že jsem po čtyřech letech ukázala, že umím vyhrát takové závody,“ řekla nám prostřednictvím hlasové zprávy bezprostředně po zisku titulu Simča.

Již před čtyřmi lety vyhrála mládežnické ME mezi staršími žákyněmi. „Ale toto zlato je asi cennější. Ještě mě zde čeká v sobotu hlavní závod v cross country, trať se mi líbí a chtěla bych zabojovat o další medaili, nejlépe opět zlatou. Formu jsme dobře načasovali a na ten závod se moc těším.“

Výsledky – Juniorky – Short Track

  1. Simona Spěšná 19:42
  2. Lea Huber (SUI) +0:01
  3. Monique Halter (SUI) +0:01
  4. Lucrezia Braida (ITA) +0:11
  5. Carla Hahn (GER) +0:25

Kompletní výsledky ZDE

Foto: Viktor Zapletal

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková