Neckářová vládne dál

Zuzana Neckářová potvrdila svojí nadvládu v Českém poháru dalším vítězstvím, dnes v hromadném závodě na 55 km, který se jel Zbraslavi u Brna.

Dnes (12.4.) byl na programu 4 závod ČP žen a juniorek. Závodilo se v okolí Zbraslavi u Brna na silničním okruhu, který byl dlouhý 5,5 km. Star byl orientován k místnímu kulturnímu domu, cílová meta  byla na vrcholu hlavního stoupání. Ženy a juniorky tento okruh absolvovali jedenáctkrát.

Favoritkou závodu byla jednoznačně Zuzana Neckářová, která vyhrála všechny tři předešlé závody. Podobně na tom byla v juniorské kategorii Nikola Nosková.

Průběh závodu byl celkem poklidný. V třetímkole nastoupila Neckářová s Noskovou a vytvořila se skupinka 6 závodnic, tři ženy Neckářová, Havlíková, Gargelová a tři juniorky, Nosková, Bajgerová, Mináriková-Švecová

Kolo před cílem skupinou zamíchal peloton juniorů který tyto ženy předjížděl, nic méně favoritky závodu nezaváhali a v předposledním kole Neckářová a juniorka Nosková si opět nastoupili a odpoutali se od této skupiny a dojeli si společně pro vítěztví každá ve své kategorii, když Nosková přeťala pásku jako první. Na druhém místě v ženách skončila Pavla Havlíková a pódia se konečně dočkala i Uničovská Gargelová , která se umístila na třetím místě.

  ŽENY ELITE

1. Zuzana Neckářová,  LAWI Author Team        1:46:26
2. Pavla Havlíková , YOUNG TELENET FIDEA CYCLING 1:46:39
3. Tereza Gargelova ,TJ Uničov 1:47:08
4. Naďa Voráčová ,  C.S.C. Šumperk 1.49:08
5. Aneta Rotterová. TJ Uničov 1.49:08
6. Monika Simonová,  Cyklotrenink Františka Trkala 1.49:08

 JUNIORKY

1.Nikola Nosková , KC KOOPERATIVA SG JABLONEC n.N 1:46:24
2. Nikola Bajgerová , KC KOOPERATIVA SG JABLONEC n.N 1:46:26
3. Denisa Minariková-Švecová,  G.Benedikt Šveccykloteam Želeč 1:46:39

 

Vyhlášení ženy – 1.Neckářová, 2.Havlíková, 3.Gargelová

Autor: KajaP , MichF

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková