Nikola Nosková nejlepší Češka v Kyjově

Juniorka Nikola Nosková z týmu KC Kooperativa SG Jablonec n.N., se stala nejlepší českou závodnicí v sobotním silničním závodě a v celkovém pořadí skončila druhá ! Vklínila se tak mezi tři Litevky, které v elitní kategorii obsadily první tři místa.

V Kyjově se jel další díl Českého silničního poháru, s mezinárodní účastí – a byla to právě jedna z litevských závodnic, která dokázala pro sebe získat vítězství.
Nejlepší z českých závodnic  byla juniorka Nikola Nosková /KC Kooperativa SG Jabl n. N./, o tři místa za ní dojela Zuzana Neckářová /LAWI Author team/, která skončila v Elitní kategorii těsně pod stupni vítězů.

Závod byl vypsán na 55 km a tentokrát pořadatelé nechali ženám samostatný start, kategorie kadetů vyrazila o minutu dříve. Hned od začátku jel peloton velmi aktivně a již na konci prvního okruhu se vytvořila 8 mi členná skupina – tři Litevky doplnily další české závodnice, včetně Nikoly Noskové. V druhém ze čtyř okruhů, v technické zatáčce nastoupila jedna z litevských děvčat Trebaite Aušrinová, a přestože se naše dvě nejlepší – Nosková s Neckářovou snažily Litevku dojet, ta držela stále stejný odstup.
O pořadí v cíli tak rozhodlo závěrečné stoupání, v kterém Nikola prokázala svůj velký talent a také vrchařské schopnosti a dojela na druhém místě, s náskokem 10 s na další Litevku. „Na konci druhého kola při výjezdu ze zatáčky kde následoval kopec do cíle, nastoupila jedna z Litevek. Spolu se Zuzkou jsme se ji snažily dojet, ale nevyšlo to. Postupně odpadlí kadeti se promíchávali mezi nás a to pomohlo Litevce, aby se schovala a tak si držela před námi náskok. Třetí kolo jsme jeli v 8 ve skupině. V posledním kole se rozhodlo v závěrečném kopci. Zkusila jsem na začátku kopce nastoupit a vyšlo to“ popisuje průběh Nikola.

Naopak mrzutá byla tentokrát Zuzana Neckářová, která byla v dojíždění uprchlé Litevky velmi aktivní. „Snažila jsem se dojet ten únik, ale nešlo to, nezbylo mi pak dostatek sil na poslední kopec, kde mě na pásce ještě předjela třetí Litevka. Štvou mě moje chyby, ale je to zkušenost na příště“, doplňuje vedoucí žena Českého poháru.

Výsledky:
1. Aušrine Trebaite, EL-EKO sport           1:51:46
2: Nikola Nosková, KC Kooperativa SG   1:54:06
3. Vilija Sereikaite, EL-EKO sport              1:54:16

5. Zuzana Neckářová, LAWI Author Team  1:54:16
6. Jarmila Machačová, Dukla Praha          stejný čas

 

Nikola Nosková je v kopcích velmi silná
Nikola Nosková při vyhlášení juniorské kategorie

 

Nedělní kritérium, které je také součástí ČP,  ovládla Zuzana Neckářová (LAWI Author team), před Jarmilou Machačovou (Dukla Praha) Martinou Mikuláškovou (TJ Stadion Louny). Více ZDE

Autor:KajaP

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková