Historický okamžik pro horská kola – ženy mají stejné prize money jako muži !

Horská kola jsou tvrdý sport. Závodníci bojují bez ohledu na vedro, bláto, déšť…Chlapi i ženy. Dámský peloton čítá méně závodnic, ale dřina je to stejná. Na vítězství nesáhne nikdo zadarmo….

Téměř čtvrt století , kdy se jezdí Český pohár mtb, čekaly ženy na tuto změnu! Tento víkend se jel v Teplicích první závod letošního poháru a POPRVÉ se tu rozdávaly  prize money ve stejné výši pro muže a ženy.  Vítězka si tak odnesla  16 500,- Kč.  A kdo se v Teplicích radoval ?  Nejen finanční lákadlo, ale také krásný, technický a perfektně organizovaný závod, přilákal kvalitní konkurenci, jak z českých týmů, tak i zahraničních. Na start se postavila polská biková hvězda Maja Wlosczowska, její kolegyně Anna Szafraniec, slovenská bikerka Janka Keseg Štefková, z českých hvězdiček např.  mistryně republiky Pavla Havlíková, Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová, nechyběla  Tereza Huříková.

O svých kvalitách nenechala na pochybách exmistryně světa, Maja Wlosczowska (Kross team), projela cílovou páskou jako první.  Na stupně vítězů ji doprovodila sympatická slovenská jezdkyně Janka Štefková ( Outsiterz) a obrovskou radost českým fanouškům  (a jistě i sama sobě)  udělala třetím místem Jitka Škarnitzlová (LIV cycling).

Více o průběhu závodu najdete na mtbs.cz

Autor: KajaP

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková