Pražské schody poprvé i pro ženy!

Velmi příjemná zpráva od organizátorů největšího mezinárodního městského závodu Pražské schody….

Dvaadvacet ročníků tohoto úžasného cyklistického projektu mělo v oficielním programu pouze závodu mužů. Letos poprvé je vypsaná samostatná kategorie JUNIOREK a ŽEN. Díky za ten skvělý počin, kdy se naše i zahraniční bikerky budou mít možnost předvést před davy fanoušků…..

23. ročník městského závodu na horských kolech „Pražské schody“ se letos jede jako oficiální prolog Mistrovství světa horských kol 2016 v Novém Městě na Moravě. A zároveň přichází i s převratnými novinkami.

7. června 2016 se na Pražském hradě a v přilehlých uličkách opět potkají všichni, kdo milují spojení cyklistiky s adrenalinem. Závod se odehrává v  úchvatných kulisách Malé Strany a Hradčan.

Nové kategorie, nová délka závodu
Mezi horké novinky, které potěší příznivce ženské a juniorské cyklistiky, je vypsání závodu nově právě pro tyo kategorie. Atmosféru závodu si tak budou moci vychutnat v samostatném závodě ženy a juniorky, stejně tak i mladí muži – všechny čeká závod na 20 minut + jedno kolo.

Součástí bude také závod Open a týmových štafet.

Unikátní a technicky velmi náročná trať zůstává beze změn, na závodníky čeká sešup po Starých zámeckých schodech, kterých je 128!, v místě, kde by byla chvíle na odpočinek, se jim do cesty postaví umělá překážka. Spoustu sil vezme jistě i stoupání Jánským vrškem. Atraktivní okruh každoročně lemují tisíce diváků, takže o skvělou kulisu nebude jistě nouze.

Další info zde:
www.kolopro.cz
www.prazskeschody.cz

Autor: Kája P.
zdroj: mtbs.cz

 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková